HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΈξοδος στην Πόλη για τον Ολυμπιακό Πειραιώς

Έξοδος στην Πόλη για τον Ολυμπιακό Πειραιώς

Με το καλημέρα της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός Πειραιώς «ρίχνεται» στα βαθιά. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται σήμερα στις 20:30 από τη Φενερμπαχτσέ στο στάδιο «Ulker Sports and Event Hall» της Πόλης, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της διοργάνωσης.

Τόσο η τουρκική ομάδα όσο και οι Πειραιώτες έχουν υψηλούς στόχους και αυτή τη σεζόν, καθώς αρχικά θέλουν να πλασαριστούν ψηλά στην κατάταξη της κανονικής περιόδου κι έπειτα να βρεθούν στο Final 4 και να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Βέβαια, οι δύο ομάδες έχουν πολύ δυνατά στατιστικά και τεράστια παράδοση με μεγάλες μάχες μεταξύ τους στην Ευρωλίγκα. Επιπλέον, αμφότερες έχουν τεράστιο κίνητρο να μπουν δυναμικά στη διοργάνωση και να στείλουν μήνυμα και στις υπόλοιπες φιλόδοξες διεκδικήτριες του τίτλου.

Όσον αφορά την προϊστορία, η Φενερμπαχτσέ έχει 16 νίκες και ο Ολυμπιακός 18 από το 2002 μέχρι σήμερα. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε στα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο τη «Φενέρ».

Στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε συνεχίζει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο σύλλογος της Πόλης έκανε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Ξεχωρίζει η απόκτηση του Γουέιντ Μπόλντουϊν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ τα «καναρίνια» πρόσθεσαν στο ρόστερ τους και τους Μπόνζι Κόλσον, Ντέβον Χολ, Νικολό Μέλι, Κεμ Μπιρτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Πλέον, δείχνει να έχει μεγαλύτερο βάθος, αν και οι αποχωρήσεις του Νικ Καλάθη και του Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να «πόνεσαν» τη Φενερμπαχτσέ. Η «Φενέρ» άρχισε τη σεζόν με ήττα 83-82 από την Αναντολού Εφές στο Σούπερ Καπ Τουρκίας.

Ο Ολυμπιακός, από τη δική του πλευρά, μπήκε στη σεζόν ιδανικά, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ελλάδας την περασμένη Κυριακή (29/09). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε με 86-85 του Παναθηναϊκού στον τελικό του θεσμού, ενώ στον ημιτελικό νίκησε με 79-74 το Περιστέρι. Αναμφίβολα, η ομάδα του Πειραιά έδειξε τη νοοτροπία της μιας και αγωνιστικά δεν βρίσκεται στο σημείο που θέλει ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός, έπειτα κι από τις εντυπωσιακές μεταγραφές που έκανε φέτος. Ωστόσο υπάρχει η πεποίθηση πως απέναντι στη Φενερμπαχτσέ ο Ολυμπιακός Πειραιώς θα παρουσιάσει την πρόοδο της δουλειάς του και θα είναι ακόμη καλύτερος.

Η Φενερμπαχτσέ δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, ενώ ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν έχει στο 100% τον γκαρντ Έβανς και τους ψηλούς Μιλουτίνοφ, Φαλ.

Από εκεί και πέρα, σήμερα θα διεξαχθούν ακόμη δύο αναμετρήσεις στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, στις 22:00 η Βίρτους Μπολόνια θα υποδεχτεί την Αναντολού Εφές. Την ίδια ώρα η Παρί θα φιλοξενήσει τον Ερυθρό Αστέρα.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης