HomeΔΙΕΘΝΗEuropa LeagueΜε όπλο την έδρα ο Ολυμπιακός

Με όπλο την έδρα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στις 19:45 την Μπράγκα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά βασίζεται στην έδρα της προκειμένου να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στη νοκ άουτ φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 2-0 από τη Λιόν στην πρεμιέρα. Η Μπράγκα, από την πλευρά της, ψάχνει ακόμη ένα νικηφόρο αποτέλεσμα μετά την πρεμιέρα.

Όσον αφορά την προϊστορία με ομάδες της Πορτογαλίας, ο Ολυμπιακός Πειραιώς έχει οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και εννέα ήττες.

Η ομάδα του Πειραιά, λοιπόν, θέλει τη νίκη στο πρώτο της ευρωπαϊκό ματς εντός έδρας. Στο πρώτο του ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από τη Λιόν εκτός έδρας. Είχε καλές στιγμές και θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά η άμυνά του λύγισε στην πίεση στο 65′ και δέχθηκε και δεύτερο τέρμα στο 71′. Τώρα ψάχνει αντίδραση, μιας και το ματς με τη Λιόν ήταν ένα ακόμη όπου δεν έπαιξε πολύ καλά. Με τον προπονητή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να προσπαθεί να φέρει την ομάδα στα μέτρα του ώστε να αποδώσει σε υψηλά στάνταρ, ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι έτοιμος για την πρόκληση. Έπαιξε με τον Ατρόμητο εντός έδρας για τη Σούπερ Λιγκ την περασμένη Κυριακή (νίκη με 2-0).

Η Μπράγκα από την άλλη πλευρά έδειξε το χαρακτήρα της και το μέταλλό της, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 30′ κι όταν όλα έμοιαζαν χαμένα, με δύο γκολ λίγο πριν από το φινάλε γύρισε το ματς και πήρε το τρίποντο. Πλεονέκτημα για την ομάδα της Πορτογαλίας αποτελεί το γεγονός πως ο προπονητής Κάρλος Καρβαλιάλ την περασμένη σεζόν εργάστηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς και τον γνωρίζει πολύ καλά. Προέρχεται από ματς με τη Ρίο Άβε εντός έδρας για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας την περασμένη Κυριακή (νίκη με 3-0).

Στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ως γηπεδούχος, θα προσπαθήσει να επιβάλει το ρυθμό του, ενώ η Μπράγκα ξέρει πως έχει δύσκολη αποστολή σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης, οπότε σε αρχικό στάδιο η προτεραιότητά της θα είναι να αποφύγει λάθη που μπορεί να της κοστίσουν.

Όσον αφορά στις συνθέσεις, ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν έχει στο 100% έτοιμους τους αμυντικούς Πιρόλα, Μπιανκόν και τους εξτρέμ Μασούρα, Μαρτίνς, ενώ δεν υπολογίζεται ο νεοαποκτηθέντας μεσοεπιθετικός Γιαζιτζί. Η Μπράγκα από την άλλη πλευρά δεν έχει στο 100% ετοιμότητας τους αμυντικούς Μπαμπού, Ολιβέιρα και τους μέσους Μοουτίνιο, Σαλασάρ.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού (4-2-3-1): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα – Γκαρθία, Έσε – Τσικίνιο, Γιάρεμτσουκ, Γουίλιαν – Ελ Κααμπί.

Πιθανή ενδεκάδα Μπράγκα (4-2-3-1): Μαγκαλιάες – Γκόμεθ, Νιακατέ, Φερέιρα, Ριμπέιρο – Καρβάλιο, Α. Όρτα – Γκιτάν, Ρ. Όρτα, Μπρούμα – Ελ Ουαζανί.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης