HomeSliderΣαν σήμερα: «Κανονιά»… με υπογραφή Βρύζα! (Βίντεο)

Σαν σήμερα: «Κανονιά»… με υπογραφή Βρύζα! (Βίντεο)

Σαν ήμερα στις 30 Σεπτεμβρίου το 1997, με γκολ του Ζήση Βρύζα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά την Άρσεναλ μέσα στο «Χάιμπουρι» και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου UEFA αφού στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει με 1-0.

Συγκεκριμένα, πριν από 22 χρόνια ο ΠΑΟΚ σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του. Το ημερολόγιο έγραφε 30 Σεπτεμβρίου του 1997, με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ της Άρσεναλ στο 87′ λεπτό. Κάπου εκεί ο Ζήσης Βρύζας βρήκε την λύση, σοκάροντας το Χάιμπουρι.

Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και αφού ζάλισε την άμυνα των “κανονιέρηδων”, εκτέλεσε τον Σίμαν ισοφαρίζοντας σε 1-1, δίνοντας μία τεράστια πρόκριση στον ΠΑΟΚ για την διοργάνωση του UEFA Cup.

Για την ιστορία, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, παρότι ήταν απόλυτο αουτσάιντερ είχε κερδίσει με 1-0 στην Τούμπα, φροντίζοντας να δείξει στους Άγγλους από το πρώτο παιχνίδι της διαθέσεις του, παλεύοντας μέχρις εσχάτων.

Τη νίκη είχε δώσει ο Κώστας Φρατζέσκος με τέρμα που πέτυχε στο 61′ λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να κρατά το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

Η ρεβάνς ήταν μία άλλη υπόθεση. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για τους “ασπρόμαυρους”, με τον Ντένις Μπέργκαμπ να ανοίγει το σκορ στο 22′ λεπτό της αναμέτρησης και το Χάιμπουρι να αρχίζει να “γέρνει” προς την πλευρά των “κανονιέρηδων”.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη όμως άντεξε στην πίεση, με τον Ζήση Βρύζα να σκοράρει στο 87′ με εξαιρετική προσπάθεια και να δίνει την ιστορική πρόκριση στον ΠΑΟΚ, πετώντας εκτός συνέχειας τη μεγάλη Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74′ Πλατ), Πάρλουρ (86′ Ανελκά), Πετί

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81′ Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33′ Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89′ Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης

Το γκολ πρόκρισης του Ζήση Βρύζα στο 87′ λεπτό: 

2007: Εξπέρ στα ρεκόρ!

Ο Χάιλε Γκεμπρεσιλασιέ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του Πολ Τέργκατ (13/4/2003 με 2.04.26) στον Μαραθώνιο του Βερολίνου με 2.04.26. Ήταν το 24ο παγκόσμιο ρεκόρ του Αιθίοπα δρομέα με πρώτο στα 5.000 μέτρα το 1994 στο Χένγκελο της Ολλανδίας.

2000: Καλή εμφάνιση

Η 16χρονη Ελληνίδα, Μορφούλα Ντώνα κατατάχθηκε έβδομη στον τελικό του σύνθετου ατομικού στην ρυθμική γυμναστική με 38.982 βαθμούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ.

2000: «Αθάνατοι»

Ο Ρώσος κολυμβητής Αλεξάντερ Ποπόφ, η Αυστραλέζα κολυμβήτρια Σούζι Ο’Νιλ, ο Ουκρανός επικοντιστής Σεργκέι Μπούπκα, ο Τσέχος ακοντιστής Γιαν Ζελέζνι, ο Καναδός αθλητής του στίβου Σιάρμεν Κρουκ, ο Αμερικανός παίκτης του βόλεϊ Ρόμπερτ Κτβρικ, ο Γερμανός κωπηλάτης Ρόναλντ Μπαρ και ο Ισπανός κολυμβητής Μανουέλ Εστιάρτε έγιναν μέλη της ΔΟΕ σε ψηφοφορία στο Σίδνεϊ.

2000: Τρίλιζα…

Η Μάριον Τζόουνς κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με την ομάδα των ΗΠΑ (Μάιλς-Κλαρκ, Χέναγκαν, Κολάντερ-Ρίτσαρντσον) στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. με χρόνο 3.22.62. Ωστόσο, το 2007 επέστρεψε τα μετάλλια της, αφού θα παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση στεροειδών. 

2000: Τρίτος στην πάλη

Ο Αμιράν Καρντάνοφ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών της ελευθέρας πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ κερδίζοντας τον Λευκορώσο Τζερμάν Κοντόεφ με 5-4.

2000: Χάλκινο μετάλλιο

Η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ, με τις Ειρήνη Αϊνδηλή, Εύα Χριστοδούλου, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή και Αννα Πολλάτου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με 39.285 βαθμούς.

2000: Μεγάλη επιτυχία

Η Μιρέλα Μανιάνι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με βολή στα 67.51 μέτρα πίσω από τη Νορβηγίδα Τριν Χάτεσταντ (68.91μ.).

1997: Τα γενέθλια του Φερστάπεν

Γεννήθηκε στο Βέλγιο ο Ολλανδός πιλότος της Φόρμουλα 1, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, Τζος με μεγαλύτερες επιτυχίες.  

Στο Αυστραλιανό Γκραν Πρι του 2015 έγινε ο νεαρότερος οδηγός που συμμετείχε στη Φόρμουλα 1, σε ηλικία μόλις 17 ετών και 166 ημερών με την Toro Rosso. Το 2021 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του και έκτοτε κυριαρχεί. Κατέκτησε τον τίτλο το 2022 και το 2023, ενώ προηγείται στη βαθμολογία της τρέχουσας περιόδου. Στη μέχρι τώρα καριέρα του αγωνίστηκε σε 203 Γκραν Πρι, με απολογισμό 61 νίκες και 40 pole position, ενώ ανέβηκε στο βάθρο συνολικά 109 φορές.   

1995: Ξανά στα γήπεδα

Μετά από 15 μήνες αποκλεισμό ο Ντιέγκο Μαραντόνα επανήλθε στα γήπεδα φορώντας τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς.

1979: Επαγγελματική σέντρα

Έγινε η πρώτη αγωνιστική του πρώτου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής. Στην πρεμιέρα διατέθηκαν 113.665 εισιτήρια και σημειώθηκαν 27 τέρματα. Την ευρύτερη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της Καβάλας, με τον Κωστή να κάνει χατ-τρικ.

1964: Πρώτη νίκη

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την βορειοϊρλανδική Γκλεντόραν με 3-2 στην πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, έξι χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στην διοργάνωση.

1947: Σε άμεση μετάδοση

Το World Series του μπέιζμπολ μεταδόθηκε για πρώτη φορά τηλεοπτικά. Οι Νιου Γιορκ Γιάνκις νίκησαν τους Μπρούκλιν Ντότζερς με 5-3.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης