HomeΟΜΑΔΕΣΑΕΚΒάλσαμο το τρίποντο για την ΑΕΚ

Βάλσαμο το τρίποντο για την ΑΕΚ

Η ομάδα της Λάρνακας επιβεβαίωσε τη βελτίωσή της με μεστή εμφάνιση.

 

Η νίκη της ΑΕΚ στο «Αμμόχωστος – Επιστροφή» ήταν η καλύτερη… ένεση ηθικού για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ και ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Οι «κιτρινοπράσινοι» έδειχναν σταθερή βελτίωση στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως δεν είχαν ανάλογο βαθμολογικό κέρδος. Ωστόσο, στον προχθεσινό αγώνα έδειξαν ευθύς εξαρχής πως ήταν αποφασισμένοι για το τρίποντο.

Μπήκαν στο γήπεδο με επιθετικές διαθέσεις, άσκησαν έντονη πίεση στην αντίπαλο και αυτή τη φορά είχαν την τύχη με το μέρος τους, καθώς προηγήθηκαν με αυτογκόλ. Νωρίς στην επανάληψη ο ιδιαίτερα δραστήριος Καμπρέρα έδωσε γερό προβάδισμα στην ομάδα του, που έδειξε χαρακτήρα όταν η Νέα Σαλαμίνα μείωσε το σκορ. Κράτησε τους αντίπαλους μακριά από την εστία του Αθανασιάδη, ο οποίος κράτησε το προβάδισμα στη μόνη περίπτωση που χρειάστηκε να επέμβει και στις καθυστερήσεις σημειώθηκε το τρίτο τέρμα που σφράγισε τη νίκη.

Ο Νορβηγός τεχνικός παρουσιάστηκε ικανοποιημένος στη συνέντευξη Τύπου, κυρίως από την αποτελεσματικότητα των παικτών του, αφού για πρώτη φορά σημείωσαν τρία τέρματα.

«Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν που σκοράραμε τρία γκολ γιατί στα τελευταία παιχνίδια παίζαμε πολύ καλά, όμως δεν μετατρέπαμε τις ευκαιρίες μας σε γκολ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες και νομίζω πως θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Είχαμε καλούς συνδυασμούς, αυτοματισμούς και πήραμε αυτό που αξίζαμε. Το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεργκ.

Το μοναδικό μειονέκτημα, σύμφωνα με τον προπονητή της ΑΕΚ, ήταν ότι η ομάδα δέχθηκε γκολ, όμως πρόσθεσε πως θα δουλέψει με τους παίκτες του για να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία, αφού είναι σημαντικό να κρατά το μηδέν παθητικό.

Κατά τ’ άλλα, η ομάδα της Λάρνακας θα αρχίσει προετοιμασία για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ με ανεβασμένη ψυχολογία. Ο Χένινγκ Μπεργκ θα καταστρώσει το πλάνο του για να χτυπήσει τον αγώνα της Κυριακής στο ΓΣΠ, ούτως ώστε να διατηρήσει την ομάδα σε ανοδική πορεία. Η νέα διακοπή του πρωταθλήματος τού δίνει την ευχέρεια να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους τομείς προκειμένου να συνεχιστεί η αντεπίθεση της ΑΕΚ για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μπει στη διεκδίκηση του τίτλου.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης