HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΚατέκτησε το 15ο Σούπερ Καπ το ΑΠΟΕΛ

Κατέκτησε το 15ο Σούπερ Καπ το ΑΠΟΕΛ

Το 15ο Σούπερ Καπ στην ιστορία του πανηγύρισε το ΑΠΟΕΛ το οποίο κέρδισε με 1-0 την Πάφο στο στάδιο «Άλφα Μέγα». Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν για σκόρερ τον Σαρφό (μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα). Αποβλήθηκε ο Ντράγκομιρ στο 12ο λεπτό για την Πάφο, η οποία είχε και δοκάρι στο 62′ με τον Κορέια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ, καθώς μετά από πάσα του Ελ Αραμπί από αριστερά ο Σαρφό σκόραρε. Το γκολ σημειώθηκε στα πρώτα 58 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Στο 12ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες στο παιχνίδι, με τον Ντράγκομιρ να αποχωρεί με κόκκινη κάρτα για δυνατό φάουλ στον Τσεπάκ. Η κόκκινη δόθηκε έπειτα από εξέτασε της φάσης από το VAR.

Η Πάφος παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Πάφος βρέθηκε αρκετές φορές στην επίθεση και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 27ο λεπτό ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πέτροβιτς πάνω στον Ζάζα. Έπειτα από 5 λεπτά, το VAR κάλεσε τον κ. Θεουλή να δει τη φάση και μετά τη νέα εξέταση, η απόφαση για πέναλτι δεν ίσχυσε.

Παρά τον καλό ρυθμό που είχε το παιχνίδι από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και το ΑΠΟΕΛ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Πάφος ήταν η ομάδα που συνέχισε να κρατά την μπάλα και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Μπέλετς. Στο 47′ ο Ποντέλο πήρε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά αστόχησε. Το ΑΠΟΕΛ βρήκε μοναδική ευκαιρία στο 57′ σε γύρισμα του Εντογκαλά, ο Μαρκίνιος δεν κατάφερε να κάνει το τελείωμα και ενώ βρισκόταν εντός της μικρής περιοχής του Ίβουσιτς. Η Πάφος βρήκε τεράστια ευκαιρία στο 62′ όταν στο γύρισμα του Μπρούνο ο Κορέια έκανε το σουτ αλλά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η ομάδα της Λευκωσίας πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, απέναντι σε μια πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Κιντιγιά, Πέτροβιτς (67′ Ντβάλι), Λαΐφης, Τσεμπάκ (46′ Σούσιτς), Τεχέρα (46′ Αμπάνια), Κοσταντίνοφ (67′ Κόρμπου), Σαρφό, Μαρκίνιος, Εντονγκαλά, Ελ Αραμπί (67′ Μπα).

Πάφος FC: Ίβουσιτς, Γκόλνταρ, Μπρούνο, Ζάιρο (54′ Άντερσον), Ζάζα (70′ Νατέλ), Τάνκοβιτς (82′ Ναμ), Λουκάσεν, Σούνιτς (82′ Πηλέας), Ντράγκομιρ, Ποντέλο (54′ Κορέια), Πέπε.

Σκόρερ: 1′ Σαρφό

Κίτρινες: Τεχέρα, Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Μαρκίνιος, Μπα / Λουκάσεν, Τάνκοβιτς, Άντερσον

Κόκκινη: Ντράγκομιρ

Διαιτητές: Χρυσοβαλάντης Θεουλή (Παύλος Γεωργίου, Γιώργος Π. Χαραλάμπους) VAR: Δημήτρης Σολωμού AVAR: Μάριος Καλογήρου


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης