HomeΔΙΕΘΝΗΑγγλίαΣερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Η άνοια με ανησυχεί 100%»

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Η άνοια με ανησυχεί 100%»

Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης την αποκαλούν μερικές φορές σαν την «κατάρα των παγκοσμίων πρωταθλητών του 1966» αφού αρκετοί  από τους 11 βασικούς του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου που κέρδισαν τα «Τρία Λιοντάρια» εναντίον της Δυτικής Γερμανίας, έχουν πεθάνει από άνοια τα τελευταία χρόνια: ο Νόμπι Στάιλς, ο Τζάκι Τάρλτον, ο Μάρτιν Πίτερς, ο Ρέι Γουίλσον και πιο πρόσφατα, τον Οκτώβριο του 2023, Μπόμπι Τσάρλτον, αδερφός του Τζάκι.

Ένας άλλος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντένις Λο, πρώτος σκόρερ στην ιστορία της επιλογής της Σκωτίας, δίνει μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ σε ηλικία 84 ετών.

Ενώ οι εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου είναι δυστυχώς συχνές στο ποδόσφαιρο, η κατάσταση ανησυχεί πολύ τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Είμαι 82 ετών, οπότε προφανώς με ανησυχεί, η μνήμη μου είναι αρκετά καλή, οπότε ας προσευχηθούμε στον Κύριο και ας χτυπήσουμε το ξύλο για να μείνει έτσι», είπε ο εμβληματικός μάνατζερ των «Κόκκινων Διαβόλων».

«Δεν ξέρω αν θα διαρκέσει. Με ανησυχεί 100%. Το να πω το αντίθετο θα ήταν ψέμα. Συνεχίζω να διαβάζω πολύ, παίρνω και κουίζ και νομίζω ότι όλο αυτό με βοηθάει. Υπάρχει κουίζ στο YouTube όπου πρέπει να απαντήσεις σε 100 ερωτήσεις Αν δεν απαντήσω σωστά στο 70% των ερωτήσεων, είμαι απογοητευμένος», εκμυστηρεύτηκε ο Σκωτσέζος, που αποσύρθηκε από τους πάγκους το 2013.

Για τον Φέργκιουσον, όπως και για πολλούς ειδικούς, το πρόβλημα της άνοιας βρίσκει την πηγή του στον πολλαπλασιασμό των κεφαλιών που κάνουν οι παίκτες, με μπάλες που μάλιστα κάποτε ήταν πολύ βαριές: «Αυτές οι δερμάτινες μπάλες… Όταν το νερό έμπαινε μέσα τους, ήταν σαν να έβαζες ένα κεφάλι σε μια οβίδα», είπε το 2021 στην Daily Mail.

«Ήταν πολύ βαριές. Έχω κάνει πολλές κεφαλιές ο ίδιος, αλλά δόξα τω Θεώ δεν με έχει χτυπήσει ακόμα. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Το ποδόσφαιρο έχει καθήκον να κοιτάξει αυτήν την κατάσταση. Οι άνθρωποι όπως Οφείλω να παίξω σε αυτό το παιχνίδι».

sdna.gr

Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης