HomeΔΙΕΘΝΗΤο Σαββατοκύριακο των ντέρμπι στην Ευρώπη

Το Σαββατοκύριακο των ντέρμπι στην Ευρώπη

Ίσως να είναι το πρώτο… σούπερ Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη για την αγωνιστική περίοδο 2024-25. Στην Αγγλία θα έχουμε αυτή τη βδομάδα το σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ της Σίτι με την Άρσεναλ. Στην Ιταλία η Ρόμα θα παίξει με την πρωτοπόρο Ουντινέζε, η Γιουβέντους θα φιλοξενήσει τη Νάπολι, ενώ θα έχουμε και το ντέρμπι Ντα Λα Μαντονίνα ανάμεσα στην Ίντερ και τη Μίλαν.

Στη Γερμανία Μπάγερν και Ντόρτμουντ θα έχουν εκτός έδρας αναμετρήσεις με Βέρντερ και Στουτγκάρδη αντίστοιχα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας της Άιντραχτ με την Γκλάντμπαχ. Στη Γαλλία η Λιόν θα υποδεχθεί τη Μαρσέιγ στο σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, ενώ στην Ισπανία ο αγώνας Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα είναι αυτός που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Το ντέρμπι τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι για τρίτη σερί χρονιά η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ (22/09, 18:30).

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει το απόλυτο 4/4 στα πρώτα της βήματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Το μεγαλύτερο… κακό που έχει πάθει είναι ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρόσφατο παιχνίδι με την Μπρέντφορντ. Μόλις ένα εικοσάλεπτο κράτησε η «χαρά» των φιλοξενούμενων, καθώς μέχρι το 32′ ο Έρλιγκ Χάαλαντ με το δεύτερο γκολ του είχε ολοκληρώσει την ανατροπή.

Ξεκάθαρα φορμαρισμένος ο Νορβηγός, έχοντας σκοράρει ήδη 9 φορές, μοιάζει έτοιμος να κάνει διψήφιο τον αριθμό τερμάτων του στο προσεχές ντέρμπι. Έχει ξεκινήσει εξαιρετικά η ομάδα του Γκουαρντιόλα, όπως μαρτυρούν και οι αναλύσεις αγώνων. Έχει σκοράρει 11 φορές και έχει δεχτεί 3 τέρματα.

Παρά την αποτυχία της πέρσι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, η Άρσεναλ μοιάζει έτοιμη να πάρει το φετινό. Μπορεί να έχει πέσει στην τρομερή ατυχία να έχει απέναντί της την… άχαστη Μάντσεστερ Σίτι, όμως όλα συνηγορούν ότι φέτος έχει τη δυνατότητα να διαψεύσει τις στοιχηματικές εταιρείες και να γίνει πρωταθλήτρια μετά από 21 χρόνια. Θα είχε ίδιους βαθμούς με την πρωτοπόρο ομάδα του Γκουαρντιόλα, αλλά μια ισοπαλία σε ένα ματς (1-1 με την Μπράιτον), που έκανε τους «γκάνερς» να διαμαρτυρηθούν έντονα, της κόστισε 2 πολύτιμους πόντους.

Οι πληγές «έκλεισαν» βέβαια και με το παραπάνω μετά την πρόσφατη «απόδραση» από την έδρα της μεγάλης αντιπάλου Τότεναμ. Το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου της έδωσε άλλο αέρα, σε ένα ματς με τρομερή ένταση και 8 κάρτες. Η κεφαλιά του Γκάμπριελ έδωσε τη λύση και διαμόρφωσε το τελικό 0-1 στο 64′, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο προσεχές ντέρμπι.

Έτσι, έχοντας αποφύγει περισσότερες απώλειες, θα κυνηγήσει το βαθμολογικό (και ψυχολογικό) κίνητρο της νίκης, που θα τη φέρει στην πρώτη θέση και παράλληλα θα τη βοηθήσει να χτίσει ένα γερό αήττητο σερί απέναντι στην αντίπαλό της στη μάχη του τίτλου.

Δεν ήταν, βέβαια, εύκολο, μέχρι και τον ύπνο του «έχασε» ο Μικέλ Αρτέτα. «Έπρεπε να προσαρμοστούμε λίγο λόγω των παικτών που χάσαμε. Προετοιμαζόμουν για την Τότεναμ για πέντε ημέρες και στη συνέχεια σε μια στιγμή έχασα έναν παίκτη και σε μια άλλη έναν άλλον. Δεν κοιμήθηκα πολύ».

Ανησυχία, επίσης, προκαλεί ο τραυματισμός του Μπουκαγιό Σάκα, για τον οποίο δεν υπάρχουν νεότερα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η μοναδική «σκιά» στο στρατόπεδο των «κανονιέρηδων» ενόψει του αυριανού σπουδαίου αγώνα.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης