HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΏρα Ευρώπης... «πράσινη»!

Ώρα Ευρώπης… «πράσινη»!

Η Ομόνοια επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ και αρχίζει την προσπάθειά της από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης με πρώτο αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη (19:00, Cytavision Sports7 HD) στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία και η ρεβάνς την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι. Στόχος των «πρασίνων» είναι να θέσουν βάσεις πρόκρισης στον 2ο γύρο και ποντάρουν στη στήριξη της ομάδας από τους οπαδούς της για να τον υλοποιήσουν.

Ο τιμ μάνατζερ της Ομόνοιας, Αχιλλέας Πετρακκίδης, απηύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του συλλόγου: «Η ομάδα μας έχει ανάγκη. Οι πετοσφαιριστές θέλουν στήριξη με παλμό και φωνή. Πρέπει να γεμίσουμε το γήπεδο και να βοηθήσουμε την ομάδα. Ο αντίπαλος είναι δύσκολος, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε δίπλα στους αθλητές μας», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Λόγω της χαμηλής θέσης που έχουμε στην κατάταξη της Ευρώπης, έπρεπε να συμμετάσχουμε σε μίνι τουρνουά μαζί με άλλες δύο ομάδες. Οι πρώτες δύο θα προκρίνονταν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως με την αποχώρηση της ουκρανικής Ντνίπρο περάσαμε χωρίς αγώνα στον 1ο γύρο και κληρωθήκαμε με τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος και αποτελεί ψηλό εμπόδιο. Εάν δεν προκριθούμε, τότε θα αγωνιστούμε στο Τσάλεντζ Καπ».

Η ομάδα του «τριφυλλιού» προετοιμάζεται από τις 18 Αυγούστου και παρουσιάζεται έτοιμη για το ξεκίνημα της νέας περιόδου. Όπως ανέφερε ο Αχιλλέας Πετρακκίδης, το ρόστερ συμπληρώθηκε και ο προπονητής Σάββας Σάββα δουλεύει απερίσπαστος με βασική επιδίωξη να διατηρήσει την ομάδα σε πρωταγωνιστική τροχιά, ούτως ώστε να συνεχίσει την κυριαρχία της στο άθλημα.

«Παρέμειναν δύο ξένοι από την περσινή σεζόν (σ.σ. ο Βραζιλιάνος Ρόμπινσον Ντβόρανεν και ο Ρώσος Σεργκέι Αντίπκιν) και προστέθηκαν στο ρόστερ δύο Βραζιλιάνοι, ο Θέο Λόπες και ο Φερνάντο Πιρές. Από την Κύπρο ήρθαν στην ομάδα οι Χρίστος Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Ευσταθίου και τα αδέρφια Παντελής και Νίκος Φαούτας. Η χρονιά είναι μεγάλη με πολλούς αγώνες και θα χρειαστούν όλοι οι πετοσφαιριστές. Για αυτό και το ρόστερ ενισχύθηκε ποιοτικά και ποσοτικά. Ο άμεσος ανταγωνιστής μας θα είναι ο Παφιακός, που επένδυσε αρκετά για να ενισχυθεί και να παρουσιαστεί δυνατός. Να διεκδικήσει δηλαδή το Σούπερ Καπ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο», ανέφερε σχετικά ο κ. Πετρακκίδης.

Όσον αφορά στους στόχους της φετινής σεζόν, είπε: «Αυτοί δεν αλλάζουν και είναι διαχρονικά ίδιοι. Θέλουμε να κατακτήσουμε και τα τρία τρόπαια στην Κύπρο, να έχουμε καλή πορεία στην Ευρώπη, όμως φέτος θέσαμε ακόμη έναν στόχο. Αυτός είναι να “σπάσουμε” το ρεκόρ συνεχόμενων νικών που κατέχει η Ανόρθωση από τη δεκαετία του ’80. Το ρεκόρ είναι στις 56 νίκες και βρισκόμαστε στις 43. Συνεπώς, χρειαζόμαστε ακόμη λίγες νίκες για να το καταρρίψουμε. Είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος και θέλουμε να τον πετύχουμε, προκειμένου να γράψουμε ιστορία στο κυπριακό βόλεϊ».


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης