HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣυνεχίζει και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης

Συνεχίζει και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης

«Είμαι σίγουρος ότι μαζί με τη στήριξή σας, μαζί με τη στήριξη της Πολιτείας θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Με υπομονή, επιμονή και ζήλο να κάνω την καθημερινότητα που χρειάζεται για να μπορώ να διεκδικήσω ακόμη ένα μετάλλιο, πρώτα ο Θεός να έχω την υγεία μου».

Με αυτά τα λόγια ο Παύλος Κοντίδης, ενώπιον χορηγών, υποστηρικτών, οικογένειας και ΜΜΕ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας το βράδυ της Τρίτης (17/09), έκανε για πρώτη φορά αποτίμηση για το Αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και γνωστοποίησε την απόφασή του να διεκδικήσει συμμετοχή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λος Άντζελες 2028».

«Είναι δύσκολο αλλά αυτό που κάνω το αγαπώ και είναι το πιο σημαντικό από όλα. Ό,τι κάνουμε στη ζωή μας να το αγαπούμε και να το απολαμβάνουμε. Όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά για ότι κάνουμε» ανάφερε ο Κύπριος Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που αυτό που επέλεξα να κάνω με γεμίζει. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα πολύ ξεχωριστό, νιώθεις ελεύθερος εκεί έξω».

Απαντώντας, αν σκέφτηκε να σταματήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Παύλος Κοντίδης, είπε: «Στις αρχές του χρόνου είχα κάνει μια συζήτηση με τον προπονητή μου, γιατί κι αυτός ήθελε, για την καριέρα του, να ξέρει αν το έχω αποφασίσει ή όχι. Του είχα πει ότι εγώ σαν Παύλος έχω μέσα μου πρώτα από όλα τη δίψα και τη φωτιά, που ακόμη υπάρχει, και αγαπώ αυτό που κάνω. Αλλά θέλω να συνεχίσω αν μπορώ να διεκδικώ μετάλλια, να είμαι σε θέση σωματικά, νοητικά και με την υγεία μου να μπορώ να διεκδικώ μετάλλια. Αν βλέπω τον Παύλο να μην μπορεί να διεκδικήσει τις θέσεις που θέλει ο ίδιος, ίσως να ήθελα να σταματήσω. Είμαι της θεωρίας ότι πρέπει να σταματήσεις όσο είσαι ψηλά».

Ο Παύλος Κοντίδης, αφού ευχαρίστησε τη Μαρίνα Αγίας Νάπας και το LE SUNDECK ROBUCHON για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, τίμησε τους χορηγούς και υποστηρικτές που βρίσκονται στο πλευρό του, παραδίδοντας τους αγαλματίδιο που απεικόνισε τη στιγμή της απονομής και τις πραγματικές διαστάσεις του αργυρού μεταλλίου που πήρε στο Παρίσι. Δίπλα στον 34χρονο βρίσκονται ως Super Grand Sponsor η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η VITA Group και η Hartmann Holdings LTD.

Στο μεταξύ, ο Παύλος Κοντίδης εξήγγειλε επίσης το πρόγραμμα #TowardsLosAngeles ως συνέχεια των προγραμμάτων #TowardsTokyo και #TowardsParis, μέσω των οποίων δινόταν βοήθεια σε άλλους αθλητές με σκοπό να μεγαλώσει η Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου. «Ακόμη και όταν σταματήσω είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω, να το κάνω ένα θεσμό που θα πηγαίνει μακροπρόθεσμα. Με το καλό να εντάξουμε και μία νέα κατηγορία, που θα είναι πιο νεαροί αθλητές. Γιατί είναι αυτές οι ηλικίες που όταν δεν έχεις επιτυχίες, δεν έχεις στήριξη» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Εγώ βλέπετε τώρα είναι η πιο πετυχημένη μου χορηγική χρονιά, ενώ η διαδρομή μου ξεκίνησε από το 2004 και έχουν περάσει 20 χρόνια για να πεις έφθασες εκεί που σου αξίζει. Αυτό αποδεικνύει ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια». Επιπλέον, αναφέρθηκε στο όνειρό του για περαιτέρω διάδοση της ιστιοπλοΐας, σημειώνοντας ότι: «Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι όνειρό μου είναι να γεμίσω τις θάλασσες της Κύπρου με πανιά και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνω και στο μέλλον αυτό το πράγμα και με τη βοήθεια πολλών από εσάς».

 


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης