HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΈβαλε πλώρη για μετάλλιο ο Κεσίδης!

Έβαλε πλώρη για μετάλλιο ο Κεσίδης!

Μία βολή ήταν αρκετή για τον Ιωσήφ Κεσίδη, ώστε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τελικό της σφυροβολίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που διεξάγεται στη Λίμα του Περού. Ο αθλητής του Πανίκου Χαραλάμπους έριξε στην πρώτη και μοναδική προσπάθειά του στα προκριματικά στα 78.53μ. και ξεπέρασε άνετα το όριο των 73 μέτρων. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Πέμπτης 29 Αυγούστου 2024 (23:25 ώρα Κύπρου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κεσίδης είναι ο κορυφαίος σφυροβόλος στον κόσμο στη συγκεκριμένη ηλικία και εκτιμάται πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη διάκριση στο αγώνισμα. Πρόσθετα, έχει την καλύτερη φετινή βολή στον κόσμο από τους συμμετέχοντες στη σφυροβολία με 81.07μ.

Εκτός ο Καϊττάνης

Η πρώτη παρουσία του Κυριάκου Καϊττάνη σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση ίσως να τον άγχωσε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην καταγράψει έγκυρη προσπάθεια στη σφυροβολία και να μείνει εκτός τελικού. Ο αθλητής του Γενεθλή Σταύρου ολοκλήρωσε τις βολές του στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ και παρά την ατυχία του, απέκτησε πολύ σημαντικές εμπειρίες, οι οποίες θα τον βοηθήσουν στο μέλλον. Άλλωστε, είναι μόλις 17 χρόνων και ήδη με το φετινό 69.71μ. που πέτυχε πριν από ένα μήνα στα Τρίκαλα, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κ-20 του 2025.

Με την ολοκλήρωση των δύο προκριματικών γκρουπ στη σφυροβολία εφήβων ο Ιωσήφ Κεσίδης, είχε την κορυφαία επίδοση με 78.53μ., ενώ το όριο των 73 μέτρων πέρασαν μόνο άλλοι δύο αθλητές και συγκεκριμένα οι Ούγγροι Ρόλαντ Ίμρε (75.26μ.) και Άρμιν Σάμπαντος (74.20μ.). Η δωδεκάδα του τελικού έκλεισε στα 69μ.

Τις προσπάθειες του Κυριάκου Καϊττάνη παρακολούθησαν όλα τα μέλη της κυπριακής αποστολής στη Λίμα.

Παίρνει σειρά ο Χριστοφή

Στην αυριανή δεύτερη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης το κυπριακό ενδιαφέρον στρέφεται στη συμμετοχή του Δημήτρη Χριστοφή στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ, που βρίσκονται στο απογευματινό πρόγραμμα (16:05 ώρα Περού), αλλά βραδινό για την Κύπρο (00:05). Ο αθλητής του Γιώργου Αποστολίδη θα αγωνιστεί στο Β’ Γκρουπ (θα διεξάγονται και τα δύο ταυτόχρονα) και έχει ως στόχο να ξεπεράσει εαυτόν, αφού το όριο πρόκρισης για τον τελικό είναι 5.30μ. και ο ίδιος έχει ατομικό στα 5.10μ.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης