HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΤα ποσά της Ευρώπης που κυνηγούν ΑΠΟΕΛ, Πάφος FC και Ομόνοια

Τα ποσά της Ευρώπης που κυνηγούν ΑΠΟΕΛ, Πάφος FC και Ομόνοια

Του

Χρίστου Τζιοβάνη

Η είσοδος σε όμιλο αποτελεί τον μεγάλο στόχο των κυπριακών ομάδων που λαμβάνουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. ΑΠΟΕΛ, Πάφος FC και Ομόνοια είναι οι τρεις ομάδες που συνεχίζουν εκπροσωπούν τη χώρα μας φέτος στην Ευρώπη, καθώς η ΑΕΚ έχει αποκλειστεί.

Οι πρωταθλητές απέκλεισαν την Πετροκούμπ και προκρίθηκαν στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η πρόκριση επί της Πετροκούμπ πάντως σημαίνει ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει «καπαρώσει στη χειρότερη περίπτωση την είσοδο στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ, εφόσον δηλαδή αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν σίγουρα τα €2.940.000 (είσοδος στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ), ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία για ακόμη περισσότερο χρήμα.

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα της Λευκωσίας κυνηγάει τα €15.640.000 που χαρίζει η είσοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποκλεισμός από τα πλέι οφ της διοργάνωσης ισούται με €5.000.000 και παράλληλα είσοδο στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ (€3.630.000). Αποκλεισμός από τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα φέρει τον ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, η κυπελλούχος Πάφος FC και η Ομόνοια είναι στον γ’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσουν ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Φέχερβαρ αντίστοιχα. Οι δύο ομάδες μας κυνηγούν το ποσό των €2.940.000 που χαρίζει η είσοδος στον όμιλο της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αποκλεισμού από τον γ’ προκριματικό γύρο μία ομάδα λαμβάνει €550.000. Αποκλεισμός από τα πλέι οφ χαρίζει €750.000.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης