HomeΟΜΑΔΕΣ«Πέταξε» στον τελικό η Κουλιτσένκο!

«Πέταξε» στον τελικό η Κουλιτσένκο!

Η Ελένα Κουλιτσένκο εξασφάλισε την πρόκρισή της για τον τελικό του άλματος σε ύψος, στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Για τη σημαιοφόρο της κυπριακής ομάδας στην Τελετή Έναρξης, ήταν πολύ σημαντικό το ότι υπερέβηκε με την πρώτη προσπάθεια το 1.92μ., έχοντας περάσει με την πρώτη το 1.83μ. και με τη δεύτερη το 1.88μ., ενώ έριξε τρεις φορές τον πήχη στο 1.95μ.

Η Κουλιτσένκο κατέλαβε την 7η θέση στα προκριματικά του ύψους και έτσι θα βρεθεί ξανά στο «Σταντ Ντε Φρανς» το βράδυ της Κυριακής, 4 Αυγούστου (20:50 ώρα Κύπρου) στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας της.

Σε ανάρτησή της, η ΚΟΕΑΣ, συγχαίρει την πρωταθλήτρια του ύψους και τον προπονητή της Ράιαν Μπέιλι.

Αντίθετα, η Ολίβια Φωτοπούλου αποκλείστηκε στα προκριματικά των 100 μέτρων. Στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη, τερμάτισε 7η στη σειρά της με χρόνο 11.50.

Μιλώντας στην ελληνική τηλεόραση, η Φωτοπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι η επίδοση που περίμενα, αφού τα 11.50 είναι πολύ αργός χρόνος για μένα, όμως χάρηκα την κούρσα και τώρα θα επικεντρωθώ στα 200μ., εκεί όπου θέλω κάτι καλό. Το συναίσθημα του να συμμετέχεις σε Ολυμπιακούς είναι μοναδικό και εύχομαι να μπορέσω να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές».

Η Φωτοπούλου θα λάβει μέρος και στα προκριματικά των 200 μέτρων, που θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή, 4 Αυγούστου.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης