HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν σήμερα: Σπουδαία μεταγραφή

Σαν σήμερα: Σπουδαία μεταγραφή

Σαν σήμερα το 1963 ο τότε 20χρονος Τάκης Οικονομόπουλος μεταγράφηκε από την Προοδευτική στον Παναθηναϊκό, όπου αντικατέστησε τον τερματοφύλακα Μιχάλη Βουτσαρά. Αγωνίστηκε με το «τριφύλλι» για 13 χρόνια, μετρώντας 178 συμμετοχές και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε τι άλλο σημαντικό γεγονός καταγράφηκε σαν σήμερα 23 Ιουλίου:

2013: Πέθανε ο Griffith

O Αμερικανός πυγμάχος Emile Alphonse Griffith, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ημιμέσων βαρών (1961-66) και σ’ αυτήν των μέσων βαρών (1967-68), πέθανε σε ηλικία 75 ετών σε γηροκομείο της Νέας Υόρκης. Στον αγώνα εναντίον του Benny Paret το 1962, ο αντίπαλός του τον αποκάλεσε δημόσια ομοφυλόφιλο. Ο Griffith κέρδισε με νοκ άουτ, ενώ ο Paret πέθανε 10 ημέρες αργότερα.

2012: Θλίψη στον Εργοτέλη

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης και πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Απόστολος Παπουτσάκης, πέθανε ξαφνικά από την καρδιά του σε ηλικία 60 ετών, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στον αθλητισμό του Ηρακλείου και εν γένει της Κρήτης.

2010: Αφή της Φλόγας

Έγινε η πρώτη Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης στην Αρχαία Ολυμπία, υπό την παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Jacques Rogge και της πρέσβειρας των Αγώνων Yelena Isinbayeva. Η Φλόγα επισκέφτηκε 5 πόλεις στις 5 ηπείρους πριν φτάσει στην Σιγκαπούρη για την εθνική λαμπαδηδρομία.

2008: Τον «χρύσωσε»!

Ο 25χρονος φόργουορντ των Ατλάντα Χοκς, Τζος Τσίλντρες υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έναντι του ποσού των 12.6 εκ. ευρώ (4.2 εκ. ανά έτος). Μαζί με τον Σαρουνας Γιασικεβίτσιους του Παναθηναϊκού ήταν οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες εκείνη την περίοδο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

2000: Νίκη σερί

Ο Αμερικανός Lance Armstrong πρώτευσε για δεύτερη συνεχή φορά στον ποδηλατικό αγώνα «Tour de France». O Armstrong κέρδισε συνολικά επτά φορές τον αγώνα, όμως το 2012 αποκαλύφθηκε ότι έκανε χρήση αναβολικών ουσιών και του αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι.

1995: Κυρίαρχος…

Ο Ισπανός Miguel Indurain κέρδισε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το «Tour de France».

1993: Απώλεια για τον Τζόρνταν

Ο Τζέιμς Τζόρνταν, πατέρας του αστέρα του ΝΒΑ Μάικλ, δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ καφετέριας στη Βόρεια Καρολίνα. Οι δράστες Ντάνιελ Γκριν και Λάρι Μάρτιν εντοπίστηκαν από την Αστυνομία μέσω των κλήσεων που έκαναν από το κινητό τηλέφωνο του θύματος και συνελήφθηκαν. Το πτώμα του άτυχου Τζέιμς βρέθηκε στις 3 Αυγούστου και αναγνωρίστηκε μετά από 10 μέρες. Τρεις μήνες αργότερα (6/10/1993) ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα γήπεδα δηλώνοντας ότι έχασε την διάθεση να παίζει μπάσκετ.

1963: Σπουδαία μεταγραφή

Ο 20χρονος Τάκης Οικονομόπουλος μεταγράφηκε από την Προοδευτική στον Παναθηναϊκό, όπου αντικατέστησε τον τερματοφύλακα Μιχάλη Βουτσαρά. Αγωνίστηκε με το «τριφύλλι» για 13 χρόνια, μετρώντας 178 συμμετοχές και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

1960: Έκλεισε «καρέ»

Η Betsy Rawls έγινε η πρώτη γκόλφερ που κέρδισε το US Open για τέταρτη φορά.

1912: Θερμή υποδοχή

Επέστρεψε στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, μετά τις επιτυχίες του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης και τους διεθνείς αγώνες του Βερολίνου. Στον σιδηροδρομικό σταθμό Πελοποννήσου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από χιλιάδες ανθρώπους. Ο Τσικλητήρας θα διατελέσει τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αμέσως μετά την ίδρυση της ομάδας

1908: Αργυρός Ολυμπιονίκης

Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ύψος άνευ φοράς με άλμα 1.55μ. πίσω από τον Ρέι Γιούρι από τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης