Επιτυχημένη ήταν η πρόβα τζενεράλε της Ομόνοιας ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού της αγώνα την ερχόμενη Πέμπτη, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Αντίπαλός της στο ΓΣΠ θα είναι η Τορπέντο Κιουταΐσι (Γεωργίας), που επικράτησε χθες βράδυ στα Τίρανα της ομώνυμης ομάδας με 1-0 και προκρίθηκε αφού το πρώτο παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1.
- :
Η ομάδα του «τριφυλλιού» παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη στο δυνατό τεστ με την ΑΕΚ και έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα στους οπαδούς της. Απέναντι σε μία αντίπαλο που ξεχειλίζει από ποιότητα η Ομόνοια έδειξε πολλά θετικά στοιχεία, συν το ότι απέσπασε θετικό αποτέλεσμα και σκόραρε για πρώτη φορά στα φιλικά παιχνίδια.
Οι «πράσινοι» είχαν σε γενικές γραμμές καλή παρουσία, περιόρισαν την αντίπαλο με σωστή αμυντική λειτουργία, ενώ δημιούργησαν αρκετές φάσεις με συνδυασμένες επιθέσεις. Είχαν, όμως και αδυναμίες με πιο «χτυπητή» την απουσία ενός «διευθυντή ορχήστρας». Του παίκτη, δηλαδή, ο οποίος μπορεί να κάνει απρόοπτο το παιχνίδι της ομάδας και να τροφοδοτήσει σωστά τους επιθετικούς.
- :
Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν σαφής στην τοποθέτησή του μετά τον αγώνα, τονίζοντας ότι οι αρμόδιοι στην ομάδα δουλεύουν εντατικά προκειμένου να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής ικανός να κάνει τη μεγάλη διαφορά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.
Η δήλωση του Λιθουανού τεχνικού επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που φέρουν την Ομόνοια αποφασισμένη να εντάξει στη δύναμή της παίκτη υψηλού επιπέδου. Πότε θα γίνει πράξη η επιθυμία; Μπορεί αυτό το διήμερο ή σε μια βδομάδα, όπως ανέφερε ο κ. Νταμπράουσκας, ανεβάζοντας περαιτέρω τον «πυρετό» τον οπαδών της ομάδας.
Αγωνία υπάρχει και για τον Σεμέδο, ο οποίος αποχώρησε χωλαίνοντας λίγο πριν τη λήξη του χθεσινού φιλικού, μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Κοϊτά. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημα που αποκόμισε.
- :
Γιώργος Χατζηαντώνης