HomeΔΙΕΘΝΗΠανηγύρισαν οι Γάλλοι διεθνείς για την ήττα της ακροδεξιάς στις εκλογές

Πανηγύρισαν οι Γάλλοι διεθνείς για την ήττα της ακροδεξιάς στις εκλογές

Μηνύματα… ανακούφισης από Γάλλους διεθνείς μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην χώρα τους.

Μπροστά στον εφιάλτη της ακροδεξιάς της Μαρίν Λε Πεν η Γαλλία φαίνεται να συσπειρώθηκε και έδωσε τη νίκη στον Ζαν Λικ Μελανσόν, ενώ τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών τοποθετούν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην δεύτερη θέση.

Αρκετοί Γάλλοι διεθνείς, που βρίσκονται στη Γερμανία για το EURO, είχαν στείλει πριν από τις εκλογές μήνυμα κατά της επικράτησης της ακροδεξιάς και το βράδυ της Κυριακής έδειξαν ανακουφισμένοι με το αποτέλεσμα.

«Η ανακούφιση είναι ίση με την ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων, είναι τεράστια. Συγχαρητήρια σε όλους τους Γάλλους που κινητοποιήθηκαν ώστε αυτή η όμορφη χώρα που είναι η Γαλλία να μην βρεθεί να κυβερνάται από την ακροδεξιά» έγραψε ο Ζιλ Κουντέ.

«Η νίκη του λαού» ήταν το μήνυμα του Ορελιέν Τσουαμενί, ενώ ο Ουσμάν Ντεμπελέ ανέβασε στο Instagram story από τα αποτελέσματα των exit polls.

«Συγχαρητήρια σε όλους που ανταποκρίθηκαν στον κίνδυνο που ελόχευε για την όμορφη πατρίδα μας. Να ζήσει η διαφορετικότητα, να ζήσει η Δημοκρατία, να ζήσει η Γαλλία. Η μάχη συνεχίζεται», έγραψε σε story ο Μάρκους Τουράμ.

Πηγή: sdna.gr


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης