HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΑρχίζει με εκκρεμότητες η Ομόνοια

Αρχίζει με εκκρεμότητες η Ομόνοια

Σήμερα η πρώτη προπόνηση και ο Νταμπράουσκας αναμένει τις εξελίξεις

 

Το Σαββατοκύριακο δεν προέκυψε οποιαδήποτε εξέλιξη στην Ομόνοια και το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο θα ανακοινωθεί σήμερα η τέταρτη μεταγραφή του «τριφυλλιού». Υπενθυμίζουμε ότι από πλευράς Διοίκησης εκφράστηκε αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, που θα αρχίσει σήμερα.

Ανεξάρτητα από αυτό ο Βάλντας Νταμπράουσκας θα συστηθεί στους ποδοσφαιριστές και θα ξεκινήσει αμέσως δουλειά για τις μεγάλες προκλήσεις της νέας περιόδου, όπως τέθηκαν από τη Διοίκηση. Η επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου και η όσο το δυνατόν καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία, με κύρια επιδίωξη την είσοδο στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, είναι οι στόχοι των «πρασίνων».

Το θετικό για τον Λιθουανό στο ξεκίνημα της θητείας του στο «Ηλίας Πούλλος» είναι ότι παραλαμβάνει σχεδόν γεμάτο ρόστερ, παρά τις λίγες (και ουσιαστικές) ελλείψεις.

Πρόσθετα, η ομάδα διατήρησε τον βασικό της κορμό και συνεπώς έχει την ευχέρεια να δουλέψει με τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές για να μεταδώσει την αγωνιστική του φιλοσοφία.

Όσον αφορά τους νέους, παραμένουν τρεις (Εβάντρο Κόστα, Γιάννης Μασούρας, Ματέο Μάριτς) με τους οποίους καλύφθηκαν κάποια κενά και στις τρεις γραμμές. Η Ομόνοια διαθέτει πλέον 14 κοινοτικούς και ξένους στο ρόστερ της, καθώς επίσης και ποιοτικούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, αλλά και κάποιους εξελίξιμους νεαρούς.

Με μια ματιά στο υφιστάμενο έμψυχο υλικό φαίνεται πως είναι κομπλέ στη θέση του τερματοφύλακα (Φαμπιάνο, Ουζόχο, Κυριακίδης, Κελεπέσιης), όπως και στο αριστερό άκρο της άμυνας (Σιπριάνο, Χαμάς). Κάτι ανάλογο ισχύει για τους στόπερ (Παναγιώτου, Λανγκ, Κουλιμπαλί)

Ο Μάριτς πλαισιώνει τον Κούσουλο στη θέση του ανασταλτικού μέσου, ενώ για τον άξονα υπάρχουν οι Χαραλάμπους, Εράκοβιτς. Σεμέδο, Λοΐζου, Σίμιτς, Οζλέρ είναι οι περιφερειακοί επιθετικοί, ενώ για την κορυφή της επίθεσης υπάρχουν οι Κακουλλής, Στεπίνσκι, Μπάκιτς.

Βάσει τούτων, οι ανάγκες για περαιτέρω ενίσχυση εστιάζονται σε επιτελικό μέσο και ακόμα έναν περιφερειακό επιθετικό. Λαμβάνοντας δε υπόψιν την πρόσφατη τοποθέτηση του αναπληρωτή προέδρου, Δημήτρη Γρηγόρη, εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να πληρωθεί τουλάχιστον η μία θέση.

Το ιδανικό σενάριο για τον κ. Νταμπράουσκας είναι αυτό να γίνει μέχρι την 1η Ιουλίου, ημέρα που η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για την Πολωνία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Λιθουανός εντείνει τις προσπάθειές του σε συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασίου προκειμένου να κλείσουν τα συγκεκριμένα κενά. Σημειώνουμε, τέλος, ότι η ομάδα θα αξιολογείται κατά την πορεία της προετοιμασίας και θα γίνουν κινήσεις εάν εντοπιστούν ανάγκες.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης