HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΤα μεγάλα συμβόλαια και οι Κυπριακές ομάδες

Τα μεγάλα συμβόλαια και οι Κυπριακές ομάδες

Μετά από αρκετά χρόνια διαβάζουμε ότι στο Κυπριακό ποδόσφαιρο υπάρχουν ομάδες που προσφέρουν μεγάλα συμβόλαια για να προσελκύσουν ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν συνηθίσαμε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό με υψηλές απαιτήσεις, είτε προτείνονται σε Κυπριακές ομάδες, είτε οι ίδιες οι ομάδες κάνουν προτάσεις για να τους αποκτήσουν. Με αφορμή την περίπτωση του Φαμπιάνο του Άρη ο οποίος (σύμφωνα με άρθρα στο εξωτερικό) δέχθηκε κρούση από δύο ομάδες της Κύπρου, μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε ποιες ομάδες είναι αυτές.

Και οι περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτές οι ομάδες είναι ο Άρης και η Πάφος. Ένα άλλο ερώτημα που μπορεί να τεθεί είναι για το αν μπορεί η Ομόνοια ή το ΑΠΟΕΛ ή η ΑΕΚ να δώσουν μερικά ψηλά συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές για να τους αποκτήσουν. Και βέβαια μπορούν και αυτό είναι κάτι το οποίο φαίνεται. Ομόνοια και ΑΕΚ φαίνεται να είναι σε αρκετά καλό σημείο όσον αφορά τα οικονομικά τους, ενώ το ΑΠΟΕΛ με την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ και γενικότερα της Ευρώπης, είναι σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Το θέμα είναι αλλού. Αυτές οι ομάδες δεν μπορούν να δώσουν ένα συμβόλαιο που θα απέχει πολύ από τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ. Αντίθετα Άρης και Πάφος έχουν παίκτες που θεωρητικά (γιατί δεν ξέρουμε τα ποσά πως έχουν) παίρνουν υψηλά συμβόλαια και μπορούν να κάνουν μια μεταγραφή τέτοιου είδους.

Όπως και να έχουν τα δεδομένα, θα φανεί στην πορεία αν και εφόσον θα δούμε να έρχονται τέτοιοι παίκτες στη χώρα μας. Για την ώρα υπάρχουν μόνο σενάρια και τίποτα άλλο.

Χρίστος Αποστολίδης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης