HomeΔΙΕΘΝΗΣέντρα στο Euro 24!

Σέντρα στο Euro 24!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 αρχίζει σήμερα, με την οικοδέσποινα Γερμανία να υποδέχεται στις 22:00 τη Σκοτία στην «Αλιάντς Αρίνα» του Μονάχου.

Γερμανία και Σκοτία έχουν συναντηθεί στο παρελθόν 17 φορές. Η «νάσιοναλμανσαφτ» μετράει 8 νίκες, οι Σκοτσέζοι μετρούν 4 νίκες (όλες σε φιλικά) και πέντε ματς έχουν λήξει ισοπαλία.

Η Γερμανία θα επιδιώξει φέτος να σηκώσει το τρόπαιο στα πάτρια εδάφη της. Συμμετέχει στον Α’ όμιλο μαζί με τις Σκοτία, Ουγγαρία και Ελβετία. Όπως όλοι οι όμιλοι του Euro 2024 έχουν φαβορί, έτσι και στον Α’ όμιλο υπάρχει η Γερμανία. Το βεληνεκές της, η παράδοση και η δύναμη της έδρας την καθιστούν φαβορί για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο.

Η Γερμανία είναι σταθερά μία από τις πιο επιτυχημένες εθνικές ομάδες στον κόσμο.

Η «νάσιοναλμανσαφτ» είναι επίσης η κάτοχος του ρεκόρ μαζί με την Ισπανία για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με τρία στην κατοχή της (1972, 1980 και 1996). Προπονητής των «πάντσερ» είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του (37 ετών) έχει δουλέψει σε Χόφενχαϊμ, Λειψία και Μπάγερν Μονάχου με μεγάλη επιτυχία. Αυτές μοιάζουν ευνοϊκές, αφού το ρόστερ της Γερμανίας έχει ανανεωθεί σε όλους τους τομείς και συνδυάζει ποιότητα, εμπειρία, νιάτα, ενώ επέστρεψε στην Εθνική Γερμανίας για ιδανικό φινάλε ο Τόνι Κρος, ο οποίος μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Το τελευταίο δείγμα γραφής της Γερμανίας πριν την έναρξη της διοργάνωσης ήταν το φιλικό παιχνίδι με την Ελλάδα στο Μενχενγκλάντμπαχ. Εκεί, οι Γερμανοί δυσκολεύτηκαν και νίκησαν στο φινάλε 2-1 την Ελλάδα, όμως η εμφάνιση δημιούργησε διάφορα ερωτήματα για το κατά πόσον η «νάσιοναλμανσαφτ» μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Η Σκοτία, από την άλλη πλευρά, θέλει να παλέψει μέχρι τέλους για να βρεθεί στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα με αυτό -η Σκοτία δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί από τη φάση των ομίλων ενός μεγάλου τουρνουά στο παρελθόν. Οπότε στο Euro 2024 αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εκείνην, καθώς θα επιδιώξει να «σπάσει» το αρνητικό σερί και να γράψει ιστορία, παίρνοντας το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση. Στην ιστορία της έχει συμμετάσχει σε οκτώ Παγκόσμια Κύπελλα και τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα πριν από αυτό το καλοκαίρι, αλλά ακόμη δεν έχει βιώσει τη νοκ-άουτ φάση.

Προπονητής της Σκοτίας είναι ο 61χρονος Σκοτσέζος Στιβ Κλαρκ. Έχει δουλέψει σε Νιούκαστλ, Γουέστ Μπρομ, Ρέντινγκ, Κιλμάρνοκ στο παρελθόν.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης