HomeSliderΣτόχος η κορυφή του Ολύμπου

Στόχος η κορυφή του Ολύμπου

Με τη συμμετοχή πέραν των 150 αθλητών και αθλητριών διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο αγώνας ποδηλατικής ανάβασης «0-2.000 Challenge». Η πλειοψηφία των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα είναι Κύπριοι ή ξένοι που κατοικούν στο νησί μας. Υπάρχουν, επίσης, αρκετοί οι οποίοι ήρθαν από το εξωτερικό αποκλειστικά για να λάβουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Πέραν των δέκα χωρών έχουν εκπρόσωπο στον αγώνα. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν συμμετέχοντες από Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ιταλία, Σλοβακία, Ελλάδα, ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο αγώνας, ο οποίος διοργανώνεται για 12η φορά από την Activate Cyprus, εντάσσεται στο πρόγραμμα του 16ου Troodos Sports Festival.

Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από τον Μόλο Λεμεσού. Οι συμμετέχοντες, μέσα από μία διαδρομή που αναδεικνύει χωριά όπως το Πέρα Πεδί και οι Πλάτρες, θα φθάσουν μετά από 73,8 χλμ. ανηφορικής ποδηλασίας στην κορυφή του Ολύμπου, σε υψόμετρο κοντά στα 2.000μ.

Σήμερα θα διεξαχθεί, επίσης, ο αγώνας μικρότερης ανάβασης «0-1.000 Challenge» για αρχάριους ποδηλάτες, με τον τερματισμό να είναι καθορισμένος στο Πέρα Πεδί, έπειτα από 59.6 χλμ.

Η δράση θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή με το σημείο αφετηρίας να είναι στον Καλοπαναγιώτη, από όπου θα ξεκινήσει η διαδρομή των 23.4 χλμ. στις 09:30. Με πέρασμα από Μουτουλλά, Λεμύθου και Πρόδρομο και θέα τα χωριά Καμινάρια, Τρεις Ελιές, οι ποδηλάτες/τριες θα κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης