HomeSliderΗ Δάφνη Γεωργίου πάει στη Ρώμη

Η Δάφνη Γεωργίου πάει στη Ρώμη

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανανεώνει στην ιστοσελίδα της τις λίστες των αθλητών και αθλητριών που βρίσκονται στις διαθέσιμες θέσεις κάθε αγωνίσματος για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (7-12 Ιουνίου).

Προχθές Πέμπτη οι εθνικές Ομοσπονδίες Στίβου έστειλαν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τις τελικές συμμετοχές τους μόνο για όσους αθλητές και αθλήτριές τους βρίσκονταν μέσα στις διαθέσιμες θέσεις, είτε εξασφάλισαν την πρόκριση με το όριο είτε μέσω της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Για τον κυπριακό στίβο η τελευταία ανάρτηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είχε μία χαρά και τρεις… λύπες. Υπενθυμίζουμε ότι τέσσερις αθλητές μας εξασφάλισαν την πρόκριση με το όριο (Μίλαν Τράικοβιτς, Ναταλία Χριστοφή, Ολίβια Φωτοπούλου και Αμίν Χαντίρι -η Ελένα Κουλιτσένκο θα μείνει στις ΗΠΑ για τους τελικούς του NCAA). Άλλοι τέσσερις θα ταξιδέψουν στη Ρώμη λόγω της υψηλής τους θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη (Απόστολος Παρέλλης, Φίλιππα Φωτοπούλου, Βασίλης Κωνσταντίνου και Βαλεντίνα Σάββα).

Η νέα κατάταξη περιλαμβάνει και τη Δάφνη Γεωργίου, η οποία κατάφερε να μπει στις πρώτες 36 των 100μ. με εμπόδια, κάτι πολύ ευχάριστο. Ωστόσο με στενοχώρια βλέπουμε τρεις αθλητές μας να βρίσκονται οριακά εκτός της πρώτης 30άδας των αγωνισμάτων τους στις ρίψεις, ευρισκόμενοι στη 32η θέση. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Πουρσανίδη (σφυροβολία), Γιώργο Κονιαράκη (δισκοβολία) και Πέτρο Μιχαηλίδη (σφαιροβολία).

Με βάση τα όσα αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην αναγγελία των ορίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν υπάρχει δυνατότητα πρόκρισης των συγκεκριμένων αθλητών, όμως υπάρχει ένα παράθυρο ελπίδας. Είναι, δηλαδή, πιθανό να διαφοροποιηθούν οι λίστες εφόσον υπάρχουν αποχωρήσεις και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα προβεί σε έκτακτες προσκλήσεις. Η προθεσμία έληξε χθες και ως εκ τούτου το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα.

Με την υφιστάμενη κατάσταση και με βάση τις δημοσιευμένες λίστες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην ιστοσελίδα της «στο Δρόμο για τη Ρώμη», τον κυπριακό στίβο θα εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης εννέα αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι ακόλουθοι:

Με απευθείας όριο

Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.): 5η/36

Ναταλία Χριστοφή (100μ. με εμπόδια): 12η/36

Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια): 12ος/36

Αμίν Χαντίρι (Ημιμαραθώνιος): 30ος/60

Πρόκριση μέσω κατάταξης

Ολίβια Φωτοπούλου (100μ.): 29η/36

Δάφνη Γεωργίου (100μ. εμπόδια): 36η/36

Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος): 21η/30

Βαλεντίνα Σάββα (σφυροβολία): 27η/30

Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία): 20ος/30

Βασίλης Κωνσταντίνου (ύψος): 23ος/30

Οι άτυχοι…

Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία): 32ος/30

Γιώργος Κονιαράκης (δισκοβολία): 32ος/30

Πέτρος Μιχαηλίδης (σφαιροβολία): 32ος/30


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης