Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν 2-0 της Μαρσέιγ στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο «Ούλεβι» του Γκέτεμποργκ και πρόσθεσαν στην τροπαιοθήκη τους το πρώτο Ευρωπαϊκό τους Κύπελλο μετά το 1980.
Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Βιθέντε με πέναλτι στο 45ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο η Μαρσέιγ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακά της, Φαμπιάν Μπαρτέζ. Ήταν και το σημείο που έκρινε τον τελικό, αφού μέχρι τότε ο αγώνας παιζόταν στα ίσια. Καμία ομάδα δεν είχε επιβάλει το ρυθμό της και ήταν ελάχιστες οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, λοιπόν, όταν ο Μίστα βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπαρτέζ, «τσίμπησε» την μπάλα και ο τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας, με προβολή με τα δύο πόδια, τον ανέτρεψε.
Ο Κολίνα δεν δίστασε, αφού καταλόγισε το πέναλτι, να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπαρτέζ και από τότε οι ισορροπίες διαταράχθηκαν.
Ο Βιθέντε ήταν ψύχραιμος από τη βούλα, απέναντι στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα των Γάλλων, Ζερεμί Γκαβανόν και έβαλε τη Βαλένθια μπροστά στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Όποιες ελπίδες είχαν οι παίκτες της Μαρσέιγ, εξανεμίστηκαν στο 58. Σε σχέση με το πρώτο γκολ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και από την έξοχη ασίστ του Βιθέντε, ο Μίστα βρέθηκε σε θέση βολής, «εκτέλεσε» τον Γκαβανόν και έγραψε το 2-0. Το τελευταίο σφύριγμα του Κολίνα βρήκε τους πρωταθλητές Ισπανίας να πανηγυρίζουν την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 24 χρόνια, αφού η τελευταία τους επιτυχία ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων του 1980 (5-4 στα πέναλτι την Άρσεναλ, στις Βρυξέλλες).
Παράλληλα, είναι το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, που είχε κατακτήσει άλλες δύο φορές το UEFA (1962, 1963), όταν όμως ακόμη έφερε την ονομασία «Κύπελλο Εκθέσεων».
Σημαντική ήταν η ημέρα και για τον Αμεντέο Καρμπόνι, που σε ηλικία 39 ετών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που συμμετείχε σε τελικό κυπέλλου UEFA.
2004: Δύο τίτλοι
Η Βαλένθια κατέκτησε το Κύπελλο UEFA (με νίκη 2-0 επί της Μαρσέιγ στον τελικό του Γκέτεμποργκ) λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.
1999: Τελευταίος τελικός
Διεξάχθηκε ο 39ος και τελευταίος τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων μεταξύ της Λάτσιο και της Μαγιόρκα (2-1) στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ. Από την περίοδο 1999-2000 το Κυπελλούχων ενοποιήθηκε με το UEFA.
1996: Τίτλος με ρεκόρ
Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ, νικώντας με 73-38 τον Παναθηναϊκό στον 5ο αγώνα των πλέι οφ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διαφορά σκορ στην ιστορία της τελικής φάσης των πλέι οφ.
1994: Αυτόχειρας
Ο 40χρονος Ισπανός ποδηλάτης Luis Ocana, νικητής του «Tour de France» το 1973 και του «Vuelta a Espana» το 1970, αυτοκτόνησε στο Νογκάρο της Νότιας Γαλλίας. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες της εποχής του μαζί με τον Eddy Merckx και τον Jose Manuel Fuente.
1991: Έγραψε ιστορία
Ο Willy T. Ribbs έγινε ο πρώτος μαύρος οδηγός που προκρίθηκε στο Indianapolis 500.
1971: Συμβιβασμός…
Στον τελικό του Κυπελλούχων Ευρώπης Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Καραϊσκάκη», με γκολ των Peter Osgood και Ignacio Zoco. Επειδή δεν προβλέπετο παράταση ορίστηκε επαναληπτικός αγώνας για τη μεθεπομένη μέρα.
1952: Έκανε την αρχή
Ο Yoshiro Shirai έγινε ο πρώτος Ιάπωνας παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας στην κατηγορία μύγας όταν νίκησε τον πρωταθλητή Dado Marino στο Τόκιο.
1903: Και εγένετο η Buick
Ιδρύθηκε στο Φλιντ του Μίσιγκαν από τον David Dunbar Buick, η κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων, Buick Motor Company. Ο Buick είναι ο εφευρέτης του κινητήρα με βαλβίδες, πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η επιτυχία της εταιρείας.
1896: Αγώνες στην Πάτρα
Ο Παναχαϊκός Γ.Σ. διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην Πάτρα τους Παναχαϊκούς Αγώνες Στίβου που διήρκεσαν μέχρι τις 21/5. Κατά τη διάρκεια των αγώνων εξουσιοδοτήθηκε ο Πανελλήνιος να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση αθλητικής Ομοσπονδίας, κάτι που έγινε στις 25/10.