HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν σήμερα: Γλίτωσε από θαύμα ο Κούλθαρντ

Σαν σήμερα: Γλίτωσε από θαύμα ο Κούλθαρντ

Στις 2 Μαΐου του 2000 ένα αεροπορικό δυστύχημα συγκλόνισε τον χώρο της Φόρμουλα 1 και όχι μόνο. Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ ήταν μεταξύ των επιβαίνοντων σε ιδιωτικό τζετ το οποίο συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Λιόν και επέζησε από θαύμα.

Ας θυμηθούμε τα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν στον χώρο του αθλητισμού σαν σήμερα (2/5):

2001: Αυτόχειρας…

Αυτοκτόνησε σε ηλικία 55 ετών ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της Σιένα και της Εθνικής Ιταλίας, Ενρίκο Μποβόνε.

david crash

2000: Είχε άγιο…

Ο πιλότος της Φόρμουλα 1 Ντέιβιντ Κούλθαρντ γλίτωσε από βέβαιο θάνατο όταν το ιδιωτικό τζετ στο οποίο επέβαινε υπέστη μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να συντριβεί κατά την αναγκαστική του προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λιόν στη Γαλλία. Ο Βρετανός βρισκόταν στο αεροπλάνο μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Χάιντι Γουιτσίλνσκι και τον προσωπικό του γυμναστή, Άντι Μάθιους και είχαν ως προορισμό το Μόντε Κάρλο, για λίγη ξεκούραση πριν από το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης στις 6 το μήνα. Οι τρεις επιβαίνοντες σώθηκαν από θαύμα, όμως ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του τζετ σκοτώθηκαν ακαριαία, καθώς το πιλοτήριο τυλίχθηκε στις φλέγες κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.

«Νόμιζα ότι πέθανα. Οταν είδα τι ζούσα, έτρεξα να βγω από το κήτος του αεροπλάνου και πήδηξα μακριά μαζί με τη Χάιντι και τον Άντι. Οταν πέρασαν λίγες στιγμές, πήγα να δω για τους πιλότους αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Λυπάμαι», ανέφερε ο Κούλθαρντ αφού πήρε εξητήριο από το νοσοκομείο της Λιόν το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Το σοκ από το αεροπορικό ατύχημα ήταν τέτοιο που η McLaren ανακοίνωσε ότι μελετούσε το ενδεχόμενο να απαγορεύσει στους δύο οδηγούς της, Χάκινεν και Κούλθαρντ, να ταξιδεύουν μαζί στο ίδιο αεροπλάνο για να μη χαθεί όλη η ομάδα, όπως συμβαίνει με τους γαλαζοαίματους!

Ο Κούλθαρντ έλαβε μέρος στο Γκραν Πρι της Καταλονίας με σπασμένα πλευρά και βοήθησε τον Χάκινεν να κερδίσει τον αγώνα και την McLaren να πλησιάσει τη Φεράρι στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

1999: Μοιραία σύγκρουση

Στον 62ο γύρο του πρωταθλήματος Ίντι Καρς στην πίστα Λόους Μότορ Σπίντγουεϊ στο Κόνκορντ της Βόρειας Καρολίνας, τα αυτοκίνητα των Σταν Γουατλες και Τζον Πολ Τζούνιορς συγκρούονται και τυλίγονται στις φλόγες. Από τα κομμάτια που πετάγονται στην κερκίδα σκοτώνονται 3 θεατές. Ο αγώνας 208 γύρων διακόπτεται.

1999: Τέλος εποχής…

Ο μπακ του αμερικανικού φούτμπολ Τζον Ελγουεϊ, γνωστός ως «The Magnificent 7», ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

1999: Καρτάκιας με πατέντα!

Ο Ισπανός διαιτητής Αντόνιο Λόπεζ Νιέτο μοίρασε 16 κίτρινες κάρτες στον αγώνα Ατλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης, στον οποίο έγιναν μόνο 33 φάουλ. Έδινε, δηλαδή, μία κάρτα ανά δεύτερο φάουλ.

1999: Ακόμα σκοράρει

Ο Αργεντινός επιθετικός Σέρτζιο Γκάλβαν έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε 5 γκολ σε έναν αγώνα στο κολομβιανό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Όνσε Κάλβας – Αμέρικα (6-0)

1999: Νίκη στο «σπίτι»

Η Φεράρι κέρδισε το Γκράν Πρι της Ίμολα μετά από 16 χρόνια (1983, Πάτρικ Ταμπεϊ) με οδηγό τον Μίκαελ Σούμαχερ στην πίστα που φέρει το όνομα του ιδρυτή της εταιρειας, Έντζο Φεράρι.

1999: Εκκλησιασμός πριν την μπάλα

Η εκκλησία της Σκοτίας αναγκάστηκε να μεταφέρει δύο ώρες νωρίτερα τις απογευματινές λειτουργίες για να μην συμπίπτουν με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Sky Sports.

1985: Γενέθλια

Γεννήθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2002, Σάρα Χαγκς.

1975: Χρόνια πολλά Μπέκαμ

Γεννήθηκε ο διάσημος Άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος εξελίχθηκε σε σταρ εντός και εκτός γηπέδων.

1970: Έδειξε τον δρόμο

Η Νταιάν Κραμπ έγινε η πρώτη γυναίκα τζόκεϊ, που έλαβε μέρος στο Κεντάκι Ντέρμπι.

1940: Ολυμπιακοί… άκυρον

Ματαιώθηκαν οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης