HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ Κοντίδης μετρά... δυνάμεις στη Μαγιόρκα

Ο Κοντίδης μετρά… δυνάμεις στη Μαγιόρκα

Σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα θα συμμετάσχει τον Απρίλιο ο Παύλος Κοντίδης, πριν μπει στα βαθιά της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, το 53ο «Trofeo Princesa Sofia», θα διεξαχθεί από σήμερα, 1η Απριλίου μέχρι τις 6 του μήνα.

O Κύπριος ιστιοπλόος σπάνια στην καριέρα του απουσιάζει από τον αγώνα στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη των Βαλεαρίδων Νήσων. Πέρσι είχε πετύχει το καλύτερο πλασάρισμά του στον συγκεκριμένο αγώνα, παίρνοντας τη 4η θέση, κι αν έλειπαν κάποιες συγκυρίες, μπορούσε να κατακτήσει το χάλκινο ακόμη και το αργυρό μετάλλιο.

Στη φετινή έκδοση της διοργάνωσης θα λάβουν μέρος 190 αθλητές περίπου στην κατηγορία Laser, που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής σε σχέση με τις υπόλοιπες εννέα κατηγορίες. Συνολικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα θα αγωνιστούν περίπου 1.100 ιστιοπλόοι, ανάμεσά τους και αθλητές όπως ο Κοντίδης, που θα ανταγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

«Έγινε πολύ καλή προετοιμασία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στο Σπλιτ, έπειτα από κάποια ξεκούραση μετά το Παγκόσμιο της Αυστραλίας, όπου η έκτη θέση θα έλεγα ότι αδικεί την ετοιμότητά μου», αναφέρει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και συμπληρώνει: «Στη Μαγιόρκα είναι ένας μεγάλος αγώνας, έχει 189 συμμετοχές και θα είμαστε χωρισμένοι σε τρία γκρουπ. Θα έχουμε πρώτα τα προκριματικά, μετά τα τελικά και στις 6 Απριλίου την κούρσα μεταλλίων για τα πρώτα δέκα σκάφη».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα αποτελεί και τεστ δυνατοτήτων, καθώς θα λάβουν μέρος σε αυτό όλοι οι αθλητές που θα διεκδικήσουν μετάλλιο ή το ψηλότερο πλασάρισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Πάω στον αγώνα για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να φρεσκάρω την αγωνιστική μου ετοιμότητα», επεσήμανε ο Κύπριος αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012» και πρόσθεσε: «Μπαίνουμε σιγά-σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς μιας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μόλις τέσσερις μήνες μακριά».

Μετά τον αγώνα στη Μαγιόρκα ο Κοντίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο κι έπειτα θα αναχωρήσει για τη Γαλλία και συγκεκριμένα το Ιέρ για το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς (20 μέχρι τις 27 Απριλίου). «Όπως ανέφερα στην πρόσφατη διάσκεψη Τύπου για την ανακοίνωση του Freedom24 ως Σούπερ Μεγάλου χορηγού, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προπονούμαι στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας, όπου θα αγωνιστώ 1-7 του Αυγούστου».

Τον ΚΟντίδη στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός. Μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Πετρολίνα και η Ayia Napa Marina. Υποστηρικτές είναι το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης