Σαν σήμερα στις 11 Ιανουαρίου το 1999, ο Ολλανδός Γιόχαν Κρόιφ αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα ύστερα από ψηφοφορία των δημοσιογράφων του International Federation of Football History & Statistics. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Φρανς Μπεκενμπάουερ και τρίτος ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο.
Ο Γιόχαν Κρόιφ (25 Απριλίου 1947 – 24 Μαρτίου 2016) θεωρείται ευρέως ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Αγωνίστηκε σε Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Λος Άντζελες Άζτεκς, Ουάσιγκτον Ντίπλοματς, Λεβάντε και Φέγενορντ, ενώ ήταν διεθνής με την Ολλανδία με 48 συμμετοχές και 33 γκολ.
Στις εκλογές της IFFHS για την ανάδειξη των καλύτερων ποδοσφαιριστών του 20ού αιώνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τον Πελέ και ήταν ο καλύτερος Ευρωπαίος. Επίσης, εκλέχθηκε τρίτος καλύτερος παίκτης του 20ού αιώνα και πρώτος Ευρωπαίος σε ειδική ψηφοφορία του περιοδικού France Football, ανάμεσα στους νικητές της Χρυσής Μπάλας.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έγινε προπονητής με μεγάλες επιτυχίες και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους με ιδιαίτερη επιρροή στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Το 2019 ψηφίστηκε τέταρτος καλύτερος προπονητής όλων των εποχών από το France Football με πρώτο το δάσκαλό του Ρίνους Μίχελς.
Έχοντας αναδειχθεί από τις ακαδημίες του Άγιαξ έφτασε με το σύλλογο στην κορυφή του ποδοσφαιρικού στερεώματος, πρωταγωνιστώντας στην του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα έγινε με ποσό-ρεκόρ και οδήγησε την καταλανική ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια. Κατέκτησε σε συλλογικό επίπεδο όλους τους εγχώριους και διεθνείς τίτλους, όπως Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας, Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας, Ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο και Διηπειρωτικό Κύπελλο και με εντυπωσιακές εμφανίσεις στο μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο που αγωνίστηκε, αυτό του 1974, θεωρείται από ορισμένους ως ο σπουδαιότερος του αθλήματος όλων των εποχών. Το 1998 η FIFA τον εξέλεξε στην καλύτερη ενδεκάδα του 20ού αιώνα. Τα υπόλοιπα σημαντικά αθλητικά γεγονότα σαν σήμερα:
2011: Μορφή της πάλης
Ο Μίλαν Έρσεγκαν, πρόεδρος για 30 χρόνια (1972-2002) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) και επίτιμος πρόεδρός της, πέθανε σε ηλικία 95 ετών.
2005: Τραγωδία στο Ντακάρ
Πέθανε από καρδιακή προσβολή, μετά από σύγκρουση στην 11η διαδρομή του Ράλι Ντακάρ, ο Ιταλός οδηγός μοτοσικλέτας, Φαμπρίτσιο Μεόνι, σε ηλικία 48 ετών, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα εις ένδειξη τιμής στη μνήμη του. Ήταν νικητής του Ράλι Ντακάρ το 2001 και το 2002.
1997: «Έφυγε» ο Γιανγκ
Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Σκοτίας, Τζορτζ Γιανγκ, και ρέκορντμαν συμμετοχών (48) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών.
1982: Έγραψε ιστορία
Ο Στιβ Ντέιβις έγραψε ιστορία όταν έκανε το πρώτο μεγαλύτερο σερί (147) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής κάλυψης αγώνα σνούκερ.
1963: «Έφυγε» νωρίς…
Πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια, μετά από μεγάλη παραμονή σε νοσοκομείο, ο Γιώργος Φωτεινός, πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας (2 συμμετοχές) σε ηλικία 27 ετών
1960: Ρεκόρ νοκ άουτ
Ο Λαμάρ Κλαρκ έκανε ρεκόρ στο επαγγελματικό μποξ με 44 συνεχόμενα νοκ άουτ.
1958: Πρώτος Γραμματέας
Ο Γεώργιος Βήχος, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην σκοποβολή με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και του 1948, ανέλαβε ως πρώτος Γενικός Γραμματέας Εξωσχολικού Αθλητισμού. Στα επόμενα χρόνια η ΓΓΕΑ μετονομάστηκε σε Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
1947: Αλλαγές στο NFL
Ψηφίστηκαν νέοι κανόνες για το NFL, με τους οποίους οι αλλαγές μειώθηκαν σε τρεις.
1897: Ιστορική συνάντηση
Ημέρα Σάββατο συναθροίστηκαν στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο 28 σωματεία και την επόμενη στον Παρνασσό ΦΣ αποφασίστηκε η ίδρυση του ΣΕΑΓΣ, μετέπειτα ΣΕΓΑΣ. Την ίδια μέρα ψηφίστηκε το καταστατικό της αρχαιότερης ομοσπονδίας στην Ελλάδα. Αρχικά ο ΣΕΓΑΣ απετέλεσε ένα είδος μίνι Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην οποία υπάγονταν πολλά αθλήματα κυρίως ατομικά και στη συνέχεια ομαδικά, όμως στην πορεία δημιουργήθηκαν ανεξάρτητες Ομοσπονδίες.