HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν σήμερα: Ο πρώτος ΣΥ.ΦΙ. στην Ελλάδα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ΣΥ.ΦΙ. στην Ελλάδα

Σαν σήμερα το 1966 αναγνωρίστηκε επίσημα το καταστατικό της «Θύρας 13», του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού με ιδρυτή τον Απόστολο Ιωαννίδη. Πρόκειται για τον πρώτο Σύνδεσμο Φιλάθλων στην Ελλάδα, ο οποίος δημιουργήθηκε από μία παρέα 26 μελών που συναθροίζονταν σε έναν χώρο στο Μεταξουργείο.

Διαβάστε ποια άλλα γεγονότα συνέβησαν σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου:

2010: Η χειρότερη…

Η ομάδα ποδοσφαίρου της Κορνουάλης, Madron F.C., ηττήθηκε από την Illogan Reserves FC με 55-0 και οι άνθρωποι της παραδέχθηκαν ότι ήταν η χειρότερη ομάδα στη Μεγάλη Βρετανία.

1998: Αναβάθμιση…

Ανακοινώθηκε από τον Primo Nebiolo, πρόεδρο της IAAF, ότι τα «Τσικλητήρεια», το διεθνές μήτινγκ στίβου του Πανελληνίου, συμπεριλήφθηκε στα Grand Prix II της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

1997: Ρεκόρ συμμετοχών

Ο A.C. Green έσπασε το ρεκόρ των 906 συνεχόμενων συμμετοχών στο ΝΒΑ, που κατείχε ο Randy Smith (1972-83) με 907 στον αγώνα Dallas Mavericks – Golden State Warriors (97-101).

1995: «Έφυγε» νωρίς

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ Sergei Grinkov πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο Lake Placid της Νέας Υόρκης σε ηλικία 28 ετών.

1971: Ακόμα σκοράρει!

Ο Ted MacDougall της Bournemouth πέτυχε 9 γκολ εναντίον της Margate στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ από έναν παίκτη στη διοργάνωση.

1966: Ο πρώτος ΣΥ.ΦΙ.

Αναγνωρίστηκε επίσημα το καταστατικό της «Θύρας 13», του συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού με ιδρυτή τον Απόστολο Ιωαννίδη. Πρόκειται για τον πρώτο Σύνδεσμο Φιλάθλων στην Ελλάδα, ο οποίος δημιουργήθηκε από μία παρέα 26 μελών που συναθροίζονταν σε έναν χώρο στο Μεταξουργείο.

1961: Νοκ άουτ σε 40’’

Διεξάχθηκε ο συντομότερος αγώνας πυγμαχίας για τον βρετανικό τίτλο στο Νότιγχαμ. Ο Dave Charnley νίκησε με νοκ άουτ τον «Darkie» Hughes σε 40 δευτερόλεπτα στον πρώτο γύρο για την κατηγορία των ελαφρέων βαρών.

1902: «Γύρος της Γαλλίας»

Ο 37χρονος Henri Desgrange, συνιδιοκτήτης και συντάκτης της εφημερίδας «L’Auto» (προκάτοχος της L’Equipe) γευμάτισε με τον δημοσιογράφο Georges Lefevre, στο «Cafe de Madrid» του Παρισιού και επινόησαν ένα ποδηλατικό αγώνα, τον «Γύρο της Γαλλίας», με σκοπό την προβολή του εντύπου τους. Εκείνη την εποχή η «Le Petit Journal», κυριότερη ανταγωνίστρια της εφημερίδας, χρηματοδοτούσε τον αγώνα Paris-Brest μετ’ επιστροφής. Το «L’Auto» ανακοίνωσε τη διοργάνωση του αγώνα στις 19 Ιανουαρίου 1903 με έπαθλο 20.000 γαλλικά φράγκα.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης