HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν Σήμερα: Το ντεμπούτο ενός μελλοντικού θρύλου!

Σαν Σήμερα: Το ντεμπούτο ενός μελλοντικού θρύλου!

Σαν σήμερα στις 6 Οκτωβρίου το 1956, ο Μπόμπι Τσάρλτον έκανε ντεμπούτο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Τσάρλτον Αθλέτικ στο «Ολντ Τράφορντ» και πέτυχε 2 γκολ. Εξελίχθηκε σε θρυλική μορφή της ομάδας, με την οποία κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, ενώ ως διεθνής πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αγγλία το 1966. Από το 1984 κατέχει θέση στα διοικητικά του συλλόγου.

Τα υπόλοιπα σημαντικά γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα:

2013:

Μεγάλη επιτυχία

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Διηπειρωτικό Κύπελλο μπάσκετ, επικρατώντας για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες της βραζιλιάνικης Πινιέιρος με 86-69 στο Σάο Πάουλο (στον πρώτο τελικό επικράτησε με 81-70). Ετσι, έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο, αφού προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός.

1993:

Επέστρεψε…

Ο 30χρονος Μάικλ Τζόρνταν, ύστερα από 9χρονη καριέρα με τους Σικάγο Μπουλς, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το μπάσκετ, όμως επανήλθε δύο χρόνια αργότερα και αγωνίστηκε μέχρι το 1999. Το 2000 αναμείχθηκε με τα διοικητικά των Ουάσιγκτον Γουίζαρντς κι ένα χρόνο αργότερα στα αγωνιστικά. Αποσύρθηκε οριστικά από το άθλημα τον Απρίλιο του 2003.

1984:

Πρώτο τρίποντο

Ο Νίκος Σταυρόπουλος πέτυχε το πρώτο τρίποντο στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ, στον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, καθώς ο κανονισμός εφαρμόστηκε για πρώτη φορά.

1971:

Σπουδαία πρόκριση

Ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου UEFA, με το εκτός έδρας γκολ, αφού έχασε με 2-1 στην Ισπανία. Στην ομάδα αγωνίζονταν, μεταξύ άλλων, οι Θωμάς Μαύρος, Γιώργος Δέδες, Στάθης Χαΐτας, Τάκης Μωραϊτέλης και Θανάσης Ιντζόγλου, που ήταν και ο σκόρερ του αγώνα.

1969:

Μορφή του γκολφ

Ο Γουόλτερ Χάγκεν, ένας από τους μεγαλύτερους γκόλφερ του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Στην καριέρα του, που διήρκεσε από το 1914 μέχρι το 1929, συγκέντρωσε 11 τίτλους στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του επαγγελματικού γκολφ: Masters, US Open, The Open and PGA Championship.

1959:

Ρεκός προσέλευσης

Δημιουργήθηκε ρεκόρ προσέλευσης όταν 92.706 θεατές παρακολούθησαν τον 5ο αγώνα του World Series στο μπέιζμπολ μεταξύ των ομάδων Ντότζερς και Γουάιτ Σοξ στο Coliseum του Λος Αντζελες.

1926:

Εγραψε ιστορία

Ο Μπέιμπ Ρουθ των Νιου Γιορκ Γιάνκις έγινε ο πρώτος παίκτης που πέτυχε 3 home runs σε αγώνα του World Series στο μπέιζμπολ.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης