HomeΟΜΑΔΕΣΑπόλλων«Αχόρταγος» ο Βαλμπουενά...

«Αχόρταγος» ο Βαλμπουενά…

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήρθε στον Απόλλωνα για να επιτύχει και όχι για να κάνει διακοπές, εκφράζοντας την επιθυμία για να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την ομάδα. Ο πολύπειρος Γάλλος σταρ μίλησε για τη νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Foot11». Αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στα δεδομένα της Κύπρου και τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση της λεμεσιανής ομάδας.

Κληθείς να σχολιάσει την προσαρμογή του, ο Βαλμπουενά, είπε:

«Είμαι πολύ καλά. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Με τις ιδέες ενός πολύ καλού προπονητή (σ.σ. ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τον Μπογκντάν Αντόνε), θα καταφέρουμε να κάνουμε καλύτερο το παιχνίδι μας. Εδώ χρειάζεται προσαρμογή στις κλιματικές συνθήκες. Έχει πολλή ζέστη και υγρασία».

Ερωτηθείς για τη μακρά καριέρα του στο ποδόσφαιρο ενώ πλησιάζουν τα 39α γενέθλιά του απάντησε:

«Το να διασκεδάζω και να παίζω με πάθος είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για ‘μένα. Πάντα ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτός είναι και ο λόγος που προσέχω πολύ τον τρόπο ζωής μου. Μου επιτρέπει να έχω τέτοια μακροζωία. Είμαι χαρούμενος που σηκώνομαι το πρωί, πηγαίνω στην προπόνηση και έχω την μπάλα στα πόδια μου. Δεν αισθάνομαι καμία μορφή κόπωσης. Είμαι, επίσης, τυχερός που η σωματική μου διάπλαση δεν με απογοητεύει. Δεν έχω πια τα πόδια 20χρονου, όμως για κάποιον που θα γίνει 39 νιώθω πολύ καλά».

Όσον αφορά στην απόφασή του να μετακομίσει στη Λεμεσό, ο Βαλμπουενά, είπε:

«Στην Κύπρο έχω την ευκαιρία να ανακαλύψω μια νέα χώρα, έναν νέο πολιτισμό. Μίλησα με τη Διοίκηση στο τηλέφωνο και με έπεισε με ένα ελκυστικό πλάνο. Ο Απόλλωνας είναι ένα φημισμένο κλαμπ στην Κύπρο. Και παρά τη δύσκολη σεζόν που μόλις πέρασε είναι μια ομάδα που αγωνίζεται τακτικά στα ευρωπαϊκά κύπελλα, που παίζει ντέρμπι, που μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια του κοινού της. Ήταν επίσης σημαντικό για μένα να μπορώ να παίξω, να νιώθω ότι μπορώ να φέρω κάτι στο νέο μου σύλλογο. Είναι κάτι που ήθελα να βρω».

Όσο για τους στόχους του ανέφερε:

«Ήρθα για να πετύχω. Όλοι οι μετρητές μηδενίζονται, είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Μπορώ να πω ότι πέτυχα σε όλους τους συλλόγους που πέρασα. Όταν φτάνω κάπου θέλω να επενδύσω 100%. Νομίζω ότι μπορώ να φέρω χαρακτήρα και εμπειρία. Δέλω να κερδίσω έναν τίτλο με τον Απόλλωνα, δεν ήρθα στην Κύπρο για να κάνω διακοπές».


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης