HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοια«Πράσινη» σπίθα ελπίδας...

«Πράσινη» σπίθα ελπίδας…

Το βράδυ της Κυριακής η Ομόνοια πέτυχε κάτι παραπάνω από μία νίκη στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Ούτως ή άλλως το αποτέλεσμα εξαργυρώθηκε απλώς με τρεις βαθμούς, όπως ισχύει σε κάθε αγώνα. Εντούτοις, τα κέρδη για το «τριφύλλι» ήταν πολύ περισσότερα, λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Με κύρια υποσημείωση ότι ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα. Κάθε άλλο. Οι «πράσινοι» πέρασαν μέσα από «συμπληγάδες», όμως κατέθεσαν στο γήπεδο όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεπεράσουν τα εμπόδια. Και το έκαναν τόσο ως ομάδα, όσο και σε ατομικό επίπεδο, περιλαμβανομένου και του Σωφρόνη Αυγουστή. Διότι με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις αναποδιές μετέτρεψε τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα, βάζοντας το προσωπικό του στίγμα στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Για να γίνουν, όμως, πράξη οι… ασκήσεις επί χάρτου του προπονητή ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η ανταπόκριση των παικτών και στην προκειμένη περίπτωση έφτασε σε αξιοζήλευτο βαθμό από όλους όσοι αγωνίστηκαν. Απόλυτη συγκέντρωση, πάθος, θέληση, προσπάθεια από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν μερικά από τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά της Ομόνοιας. Που ήταν καλύτερη ακόμα και όταν είχε αριθμητικό μειονέκτημα, εξ ου και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να απειλήσει ουσιαστικά, όπως φαίνεται και από τις δύο τελικές προσπάθειες εντός στόχου σε όλο το 90λεπτο.

Ποιο ήταν, λοιπόν, το μεγαλύτερο κέρδος των «πρασίνων»; Το γεγονός πως με την όλη εικόνα τους κράτησαν αναμμένη τη σπίθα της ελπίδας για τη συνέχεια. Ο «Λαός» αναγνώρισε την προσπάθεια, την στήριξε με τη δύναμη της φωνής και τον παλμό του, αλλά και το χειροκρότημα στο τέλος. Επειδή είδε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης να «σκίζεται» κυριολεκτικά και παίκτες που τα έδωσαν όλα. Η συνολική προσπάθεια εξαργυρώθηκε με μία νίκη η οποία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για επιστροφή στην ομαλότητα, με ανάλογες εμφανίσεις και επιτυχίες που θα δημιουργήσουν δυναμική για διεκδίκηση του τίτλου. Αυτά θέλουν να βλέπουν οι φίλοι της ομάδας για να καταστούν ξανά ο «12ος παίκτης».

Η επομένη του ντέρμπι ήταν ημέρα ξεκούρασης για τους «τριφυλλοφόρους», καθώς ο κ. Αυγουστή τούς έδωσε ρεπό. Και τώρα τα… κεφάλια μέσα και δουλειά για να περιοριστούν οι αδυναμίες κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, αφού τα ντέρμπι θα έχουν συνέχεια με έξοδο στη Λεμεσό για τον αγώνα με την ΑΕΛ και τροχιοδεικτικό τεστ με τον Άρη στο ΓΣΠ. Ο Κύπριος τεχνικός δεν υπολογίζει για τα δύο επόμενα παιχνίδια τον Μπασιρού, ενώ θα επιλέξει σε ποιο θα εκτίσει την ποινή του ο Σίμιτς.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης