HomeΟΜΑΔΕΣΆρης ΛεμεσούΆρης: Δύσκολη κλήρωση, αλλά...

Άρης: Δύσκολη κλήρωση, αλλά…

Τα προφίλ των Ευρωπαίων αντιπάλων της «ελαφράς ταξιαρχίας»

 

Ο Άρης γνωρίζει από χθες τους αντιπάλους του για τον τρίτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και άρχισε ήδη να προετοιμάζεται για τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η κλήρωση της ομάδας της Λεμεσού δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί ως βατή αφού αντίπαλοί της στον όμιλο θα είναι η Ρέιντζερς από τη Σκοτία, η Ρεάλ Μπέτις από την Ισπανία και η Σπάρτα Πράγας από την Τσεχία.

Ένα δύσκολος όμιλος με αρκετά ισχυρές και ποιοτικές ομάδες, οι οποίες μάλιστα έχουν και πολύ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία από την «ελαφρά ταξιαρχία».

Όσον αφορά την ομάδα της Γλασκώβης δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Ρέιντζερς έχει κατακτήσει 55 Πρωταθλήματα Σκοτίας, 34 Κύπελλα, ενώ έχει κατακτήσει και μια φορά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο προϋπολογισμός της είναι στα 110 περίπου εκατομμύρια ευρώ και στο δυναμικό της έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία από την Πρέμιερ Λιγκ.

Η Ρεάλ Μπέτις μπορεί να μην έχει τα Πρωταθλήματα της Ρέιντζερς, ωστόσο έχει τον διπλάσιό της περίπου προϋπολογισμό, στα 215 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Πέραν τούτου έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία από συμμετοχές στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, ενώ έχει κατακτήσει μια φορά το Πρωτάθλημα Ισπανίας και τρεις το Κύπελλο.

Σχετικά με την τρίτη αντίπαλο της λεμεσιανής ομάδας, τη Σπάρτα Πράγας, οι Τσέχοι έχουν κατακτήσει 37 φορές το εγχώριο Πρωτάθλημα και 15 φορές το Κύπελλο. Ο προϋπολογισμός τους είναι στα 45 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ και αυτοί έχουν μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Μάλιστα, έχουν φτάσει δύο φορές σε ημιτελικούς διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, μια στο Τσάμπιονς Λιγκ και μια στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τα παραπάνω, ωστόσο, είναι μόνο στατιστικά και ιστορικά στοιχεία. Μπορεί να είναι μια σαφώς δύσκολη κλήρωση για το συγκρότημα του Αλεξέι Σπιλέφσκι, αλλά αυτό δεν προδικάζει κάτι. Ο Άρης έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να «κοιτάξει στα μάτια» τον οποιoνδήποτε αντίπαλο και αυτό ακριβώς θα πράξει και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο πρώτος και δεύτερος του ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση, ενώ ο τρίτος συνεχίζει στο Κόνφερενς Λιγκ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για το καλύτερο και είναι σίγουρο πως θα επωφεληθεί αρκετά μόνο και μόνο από τη συμμετοχή και την εμπειρία στο συγκεκριμένο επίπεδο.

Προς το παρόν, άπαντες στις τάξεις της ομάδας επικεντρώνονται στον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΖ για την 3η αγωνιστική όπου και θα επιδιώξουν να πετύχουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη.

Λοΐζος Μωυσέως


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης