HomeΟΜΑΔΕΣΆρης ΛεμεσούΜετρά η ουσία για τον Άρη

Μετρά η ουσία για τον Άρη

Στο ποδόσφαιρο εκείνο που μετρά στο τέλος κάθε αγώνα είναι το αποτέλεσμα. Εκεί είναι η ουσία και ο Άρης την είχε στο απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος με επακόλουθο να ξεκινήσει ιδανικά την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων.

Είναι γεγονός πως το συγκρότημα του Αλεξέι Σπιλέφσκι δεν έχει εντυπωσιάσει με τη συνολική του εμφάνιση στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Για την ακρίβεια σε καμία περίπτωση δεν θύμισε τον περσινό Άρη ή ακόμα και την ομάδα που είδαμε ανά διαστήματα σε κάποιες από τις πρόσφατες ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις.

Για τα πιο πάνω υπάρχουν λογικές εξηγήσεις. Για παράδειγμα το πρωτάθλημα είναι ακόμη στα αρχικά του στάδια και όπως όλες οι ομάδες, έτσι και ο Άρης δεν είναι απόλυτα έτοιμος ούτε έχει βρει τον απαιτούμενο ρυθμό. Παράλληλα, υπάρχει και ο παράγοντας κούραση, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική, από τις πρόσφατες αναμετρήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ δεν μπορεί και να παραγνωριστεί το στοιχείο της συγκέντρωσης.

Θέλοντας και μη, οι ποδοσφαιριστές της «ελαφράς ταξιαρχίας», αγωνιζόμενοι στο πρωτάθλημα σίγουρα θα είχαν στο… πίσω μέρος του μυαλού τους τα επερχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κυρίως λόγω των διακυβευμάτων. Διότι πιθανή πρόκριση επί της Σλόβαν σημαίνει αυτόματα και πρώτη ιστορική συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τον Άρη.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι «πράσινοι» της Λεμεσού έχουν επιτύχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κάτι το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη. Κυρίως λαμβάνοντας υπόψιν πως δεν πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις, όμως πήραν το ζητούμενο. Πρόσθετα, οι νίκες θα δώσουν αγωνιστική και ψυχολογική ώθηση στους ποδοσφαιριστές τόσο στις εγχώριες, όσο και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας.

Σχετικά με το ευρωπαϊκό του… ραντεβού ο Άρης θα αγωνιστεί αύριο Πέμπτη (20:00) στο στάδιο «Άλφα Μέγα» απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας με μοναδική του επιδίωξη τη νίκη-πρόκριση. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι στη Σλοβακία η λεμεσιανή ομάδα έχασε με 2-1, σκορ που θέλει να ανατρέψει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μοναδικός απών από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι ο Βέλικο Νίκολιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο Σάβο, τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω μη δήλωσής του στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σπιλέφσκι θα μιλήσει στη διάσκεψη Τύπου για το παιχνίδι σήμερα το απόγευμα (19:45) και ακολούθως θα γίνει η τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Λοΐζος Μωυσέως


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης