HomeΟΜΑΔΕΣΑΕΛΑΕΛ: Να ντουμπλάρει τις νίκες - Τα αγωνιστικά δεδομένα

ΑΕΛ: Να ντουμπλάρει τις νίκες – Τα αγωνιστικά δεδομένα

Η φετινή χρονιά για την ΑΕΛ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Η νίκη εκτός έδρας επί της Δόξας ήταν ό,τι καλύτερο για τη λεμεσιανή ομάδα, η οποία να μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο.

Σήμερα θα έχει την ευκαιρία η ΑΕΛ να διπλασιάσει τις νίκες της. Θα υποδεχθεί στην έδρα της τη συμπολίτισσα ΑΕΖ και η κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελεί και τον μοναδικό στόχο. Η ομάδα του Χρίστου Χαραλάμπους έδειξε στον αγώνα της πρεμιέρας ότι βρίσκεται σ’ ένα πολύ καλό σημείο (υπάρχουν φυσικά πολλά περιθώρια βελτίωσης) και ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις φετινές δυσκολίες. Το σημερινό παιχνίδι έχει τη δική του σημασία. Είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας τη φετινή σεζόν, όπου ο κόσμος της ΑΕΛ θα έχει τη δυνατότητα να δώσει μαζικά το «παρών» του -το είχε κάνει και στην πρεμιέρα- και να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στη δεύτερη νίκη. Επιπλέον, θα είναι πολύ σημαντικό αν η ομάδα παραμείνει σε τροχιά επιτυχιών, αφού το ηθικό θ’ ανέβει περαιτέρω, οι παίκτες θα γεμίσουν με θετική ενέργεια, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη δύσκολη συνέχεια.

Έχουμε γράψει και πιο πάνω ότι η ΑΕΛ διάγει μία μεταβατική περίοδο και τα πάντα έχουν καθοριστικό ρόλο. Από την παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και το πόσα εισιτήρια θα πωλούνται σε κάθε αγώνα.

Σήμερα λοιπόν απέναντί της θα είναι μία ομάδα που προέρχεται από τη Β’ Κατηγορία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έχει εύκολο έργο. Αντίθετα, θα πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι κινδύνου στα αυτιά των παικτών το γεγονός αυτό. Τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί εντός γηπέδου αν οι παίκτες δεν παρουσιαστούν όπως πρέπει. Δεν ήταν τυχαία και η αναφορά του Κύπριου προπονητή, Χρίστου Χαραλάμπους, προς τους παίκτες του όταν ανέλυε τη σημερινή αντίπαλο, ότι η αναμέτρηση δεν θα είναι εύκολη. Η ομάδα από το Ζακάκι έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά έστω και αν έχασε στην πρεμιέρα. Έχει καλούς παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.

Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις. Εδώ και μέρες ο Χρίστος Χαραλάμπους γνωρίζει ότι έχει δύο σημαντικές απουσίες για τη σημερινή αναμέτρηση, αφού ο Ντέγοεστ δεν υπολογίζεται λόγω της κόκκινης κάρτας που είδε στο παιχνίδι με τη Δόξα, ενώ ο Τζάλμα ταλαιπωρείται από τραυματισμό και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής απέναντι στην Πάφο. Και οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν βασικοί στον αγώνα της πρεμιέρας, έτσι θα είναι δεδομένες οι αλλαγές στην ενδεκάδα.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας έχει προστεθεί ο Σρνιτς, του οποίου η μπλε κάρτα έφτασε στα γραφεία της ΚΟΠ.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης