HomeΟΜΑΔΕΣΟμόνοιαΕίναι «κλειδί» η συνέπεια

Είναι «κλειδί» η συνέπεια

Το θετικό ξεκίνημα της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα ήταν σημαντικό βήμα επιστροφής στην… ομαλότητα, μετά τον άδοξο αποκλεισμό από την Ευρώπη, όμως απαιτείται ανάλογη συνέχεια στην προσπάθεια να κερδίσει πόντους στα μάτια των οπαδών της. Συνεπώς, η αυριανή έξοδος στην Πάφο για την αναμέτρηση με την Καρμιώτισσα θεωρείται ως νέο τεστ δυνατοτήτων και προοπτικής για τους «πράσινους» και θέλουν να το περάσουν με βαθμό λίαν καλώς.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώνεται σήμερα και θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό για τους ποδοσφαιριστές που θα τεθούν στη διάθεση του Σωφρόνη Αυγουστή. Το κύριο ερώτημα αφορά στην ετοιμότητα του Μορέτο Κασάμα, ο οποίος ναι μεν επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης από προχθές Τετάρτη, όμως θα αξιολογηθεί η κατάστασή του και θα αποφασιστεί κατά πόσο θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Ο μέσος από τη Γουινέα Μπισάου ένιωσε ενοχλήσεις στην εκπνοή του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα και ο Κύπριος τεχνικός δεν πρόκειται να ρισκάρει το ενδεχόμενο τυχόν υποτροπής. Κατά τ’ άλλα οι Τίτος Προκοπίου και Αλεξάντερ Φράνσον ανεβάζουν καθημερινά ρυθμούς και εναπόκειται στην τεχνική ηγεσία κατά πόσο θα ταξιδέψουν στην Πάφο.

Το θετικό για τον κ. Αυγουστή είναι ότι μέσα από την εμφάνιση της Ομόνοιας στην πρεμιέρα κέρδισε και κάποιους ποδοσφαιριστές. Αυτό, μάλιστα, δημιουργεί ευχάριστα διλήμματα για τον προπονητή του «τριφυλλιού» για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Το γεγονός ότι για τις περισσότερες θέσεις υπάρχουν ισάξιοι μνηστήρες είναι ενδεικτικό, με την υποσημείωση πως δεν αναμένεται να προβεί σε θεαματικές αλλαγές.

Στην άμυνα, για παράδειγμα, η σωστή λειτουργία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν επέτρεψε στην αντίπαλο να απειλήσει είναι στοιχεία που ενισχύουν τη διατήρηση του ίδιου σχηματισμού. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη μεσαία γραμμή, καθώς η τριάδα Μπασιρού, Χαραλάμπους, Μπεζούς τα πήγε πολύ καλά. Όσον αφορά στην επίθεση ο Σεμέδο δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα, ενώ η καλή εμφάνιση του Σίμιτς δημιουργεί τον πρώτο «πονοκέφαλο» με εναλλακτική λύση τον Λοΐζου. Ομοίως και στην κορυφή, όπου η παρουσία του Ανσαριφάρντ προσθέτει το στοιχείο του απρόβλεπτου, με την υπενθύμιση ότι ο Κακουλλής που τον αντικατέστησε σημείωσε δύο γκολ.

Όσον αφορά στο κεφάλαιο περαιτέρω ενίσχυσης παραμένει ανοικτό και είναι πιθανό να γίνουν κάποιες προσθήκες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Σημειώνουμε, τέλος, ότι ο Ακινκούμι Άμου συνεχίζει τις προπονήσεις στο «Ηλίας Πούλλος». Ο 21χρονος (7/6/2002) Νιγηριανός θα εγγραφεί στον Κατάλογο Β εφόσον κριθεί πως μπορεί να αγωνιστεί και η απόφαση θα ληφθεί προσεχώς, αφού η σχετική προθεσμία λήγει στις 6 Οκτωβρίου.

Γιώργος Χατζηαντώνης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης