HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΤα ριάλια! / Δέλεαρ

Τα ριάλια! / Δέλεαρ

Άρης, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια έδωσαν την περασμένη βδομάδα τα πρώτα τους παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πλέον ετοιμάζονται για τους επαναληπτικούς αυτές τις μέρες. Μάλιστα, οι τέσσερις ομάδες μας πέτυχαν ισάριθμες νίκες στα πρώτα ματς.

Ο πρωταθλητής Κύπρου, Άρης, έκανε επίδειξη δύναμης στο παιχνίδι του β’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 6-2.

ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια έκαναν ποδαρικό με νίκες στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε εκτός έδρας με 3-2 την Τορπέντο Ζοντίνο. Το ΑΠΟΕΚ νίκησε με 2-1 τη Βοϊβοντίνα και η Ομόνοια έφυγε από το Αζερμπαϊτζάν με τη νίκη 3-2 επί της Καμπάλα. Έτσι οι τρεις ομάδες μας έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Ο Άρης εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχει ήδη εξασφαλισμένη την παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, η «ελαφρά ταξιαρχία» με το 6-2 του πρώτου αγώνα μόνο με «αυτοκτονία» θα αποκλειστεί. Έτσι, ο Άρης στη χειρότερη περίπτωση -έχει εξασφαλισμένη την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ και το ποσό των €2.940.000.

Βέβαια η ομάδα της Λεμεσού κυνηγάει την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα €15.640.000! Εάν η πρωταθλήτρια Κύπρου φτάσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης θα έχει στη χειρότερη περίπτωση εξασφαλισμένα €5.000.000. Εάν αποκλείσει ομάδα από τα πλέι οφ η «ελαφρά ταξιαρχία» θα εξασφαλίσει και €3.630.000 από την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Από κει και πέρα, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια έχουν την ευκαιρία να καρπωθούν τουλάχιστον €2.940.000 εφόσον μπουν στους ομίλους του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Χρίστος Τζιοβάνη 


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης