HomeΕξ ΑπορρήτωνΤο «στριπτίζ» της Επιτροπής Διαιτησίας

Το «στριπτίζ» της Επιτροπής Διαιτησίας

Στα λόγια… σκίζει η ηγεσία της ΚΟΠ όσον αφορά στη διαιτησία. Όλο για βελτίωση, εκπαίδευση και άρες μάρες κουκουνάρες ακούμε, παρότι κάθε χρόνο μένει στάσιμη και αποδεικνύεται από τα χοντρά λάθη που γίνονται και αλλοιώνουν αποτελέσματα αγώνων, βαθμολογίες και κατ’ επέκταση δίνουν κάλπικους τίτλους.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται πλέον να αναζητούμε στοιχεία για να δείξουμε το οφθαλμοφανές. Το έκανε η Επιτροπή Διαιτησίας με την πατάτα της ερμηνείας του VAR για την επίμαχη φάση του αγώνα Ομόνοια – Πάφος F.C. Το τμήμα διαιτησία ανέλυσε τη φάση για επιμόρφωση των φιλάθλων, ο επικεφαλής του κ. Λαγιέκ είπε το ανάποδο και ακολούθως έκανε «κωλοτούμπα», συμφωνώντας με την ανάλυση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ. Μιλάμε για το απόλυτο ξεγύμνωμα!

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο συμβάν είναι ενδεικτικό για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Διαιτησίας και καταδεικνύει το επίπεδο «επιμόρφωσης» που τυγχάνουν οι διαιτητές. Όταν η ίδια φάση αναλύεται με αυτό τον τρόπο τα πολλά λόγια είναι περιττά. Διότι η ερμηνεία με την άνεση της πολυθρόνας απαγορεύεται να είναι λανθασμένη. Οι κανονισμοί είναι συγκεκριμένοι και το θέμα είναι κατά πόσο οι διαιτητές τους εφάρμοσαν ή όχι.

Το καλύτερο είναι ότι η φάση θα συζητηθεί σε επόμενο σεμινάριο διαιτησίας. Με τέτοια πολυφωνία προβλέπω ότι το έργο θα εξελιχθεί σε… πύργο της Βαβέλ.

Κουτσομπόλης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης