HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΤης... διαιτησίας το κάγκελο!

Της… διαιτησίας το κάγκελο!

Ο τίτλος είναι ενδεικτικός του απόλυτου χάους που επικρατεί στην ΚΟΠ όσον αφορά στη χρήση του VAR για την πιο σημαντική επίμαχη φάση που καταγράφηκε με την εφαρμογή του συστήματος. Πρόκειται για την τελευταία φάση του αγώνα ανάμεσα στην Ομόνοια και την Πάφο, με πρωταγωνιστές τους Λέτσιακς και Μέρφι. Υπενθυμίζω ότι ο διαιτητή Βασίλης Δημητρίου καταλόγισε αρχικά φάουλ έξω από την περιοχή και έδειξε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των «πρασίνων», όμως στον έλεγχο του VAR διαπιστώθηκε πως η παράβαση έγινε εντός περιοχής. Εν τέλει ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του, αφού είδε το βίντεο και ανακάλεσε την κάρτα. Κάπου εδώ αρχίζουν τα μπερδέματα με πρωταγωνίστρια την Ομοσπονδία.

Το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ ερμήνευσε τη φάση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και αποφάνθηκε ότι έπρεπε να καταλογιστεί έμμεσο φάουλ εντός περιοχής και να δοθεί κίτρινη κάρτα στον Λέτσιακς.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Μπερντράντ Λαγιέκ απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους διαιτητές μέσω του οποίου αναφέρεται στην ίδια φάση και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι εάν εφαρμοζόταν σωστά το VAR θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Αναφέρει, επίσης, ότι ο διαιτητής δεν έπρεπε να δει τη φάση, αλλά να ενημερωθεί από το VAR κατά πόσο η παράβαση έγινε εντός ή εκτός περιοχής και να εμμείνει στην αρχική απόφαση.

Κάπως έτσι έχουμε διπλή ερμηνεία για την ίδια φάση από το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ και τον επικεφαλής του! Αυτά ενώ το VAR είναι φρέσκο… φρούτο στο ποδόσφαιρο μας. Μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος προβλέπω ότι με τέτοια «συνεννόηση» θα γίνει της… διαιτησίας το κάγκελο!

Υ.Γ.: Υποτίθεται ότι η ΚΟΠ ερμηνεύει τις φάσεις για να αντιληφθούν οι φιλάθλοι τον τρόπο λειτουργίας του VAR, τον οποίο δεν κατάλαβαν εξ όσων φαίνεται εκείνοι που είναι η δουλειά τους. VARάτε βιολιτζήδες!

Κουτσομπόλης


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης