HomeΣαν Σήμερα στον ΑθλητισμόΣαν Σήμερα: Το όνειρο... μετατράπηκε σε εφιάλτη

Σαν Σήμερα: Το όνειρο… μετατράπηκε σε εφιάλτη

Στις 3 Ιουλίου το 2012 η Μαρία Ντε Βιγότα έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, αλλά έμελλε να μετατραπεί σε εφιάλτη. Να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1.

Η 32χρονη τότε Ισπανίδα πιλότος και κόρη του πιλότου της Φόρμουλα 1 Εμίλιο Ντε Βιγιότα, Μαρία, έχασε τον έλεγχο της Marussia F1 και έπεσε πάνω στο φορτηγό υποστήριξης της ομάδας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άντενμπρουκ στο Κέιμπριτζ με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση, ενώ από το ατύχημα έχασε το δεξί της μάτι.

Η Ισπανίδα οδηγός άφησε την τελευταία πνοή της σε ξενοδοχείο της Σεβίλλης ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου το 2013.

Αιτία του θανάτου της ήταν η ανακοπή καρδιάς. «Η Μαρία μας άφησε την ώρα που κοιμόταν γύρω στις 6 το πρωί, συνέπεια των νευρολογικών τραυμάτων που υπέστη τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών που την εξέτασαν», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Βιγιότα.

2012: «Έφυγε»…

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων, Σέρτζιο Πινινφαρίνα. Άλλαξε το επίθετό του (Φαρίνα) το 1961 για να ταιριάζει με την επωνυμία της εταιρείας «Carrozzeria Pininfarina», που ιδρύθηκε από τον πατέρα του Ματίστα Πινίν” Φαρίνα».

2005:Έκλεισε «καρέ»

Ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ έγινε ο 4ος τενίστας στην ιστορία, μετά τους Φρεντ Πέρι, Μπίορν Μποργκ και Πιτ Σάμπρας, που κατέκτησε το Γουίμπλεντον για 3η συνεχόμενη χρονιά, όταν νίκησε στον τελικό τον Άντι Ρόντικ με 3-0 σετ (6-2, 7-6, 6-4) σε 1 ώρα και 41 λεπτά.

1999: Επιστροφή στην κορυφή

Μετά 16 χρόνια (Ναντ, 1983) η Ιταλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, νικώντας στον τελικό την Ισπανία με 64-56. Τρίτη κατατάχθηκε η Γιουγκοσλαβία και MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Ιταλός Γκρέγκορ Φούκα.

1974: Πρώτος σκόρερ

Ο Γερμανός Γκερντ Μούλερ ξεπέρασε τον Φοντέν, που πέτυχε 13 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα, πετυχαίνοντας το 14ο του γκολ στον αγώνα εναντίον της Πολωνίας για την προημιτελική φάση του Μουντιάλ της Γερμανίας.

1971: Νέο ρεκόρ

Ο Αμερικανός Πάτρικ Μάτσντορφ υπερέβη στο Μπέρκλεϊ τα 2.29μ. στο ύψος καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Βαλερί Μπρούμελ από τις 21/7/1963 (2.28μ.).

1920:Τίτλος στο Γουίμπλεντον

Ο Μπιλ Τίλντεν νίκησε στον τελικό τον Αυστραλό Τζέραρντ πάτερσον με 3-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2, 6-4) και έγινε ο πρώτος Αμερικανός που τενίστας που κέρδισε το Γουίμπλεντον.

1905: Σε ρόλο διαιτητή

Ο αγώνας πυγμαχίας μεταξύ Μάρβιν Χαρτ και Τζακ Ρουτ ήταν ο πρώτος που είχε ως διαιτητή έναν πρώην πρωταθλητή πυγμάχο και συγκεκριμένα τον Τζέιμς Τζ. Τζέφρις.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης