HomeSliderΣαν σήμερα στον αθλητισμό (11/3)

Σαν σήμερα στον αθλητισμό (11/3)

2012: «Ιπτάμενος»!

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος με 2.33μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάχθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά τους Χάρη Παπαδιά (1997 στα 60μ., Παρίσι), Κατερίνα Κόφφα (1997 στα 60μ., Παρίσι) και Κατερίνα Θάνου (1999 στα 60μ, Μαεμπάσι).

1992: Ίδρυση της ΕΣΑΚ

Έγινε η ιδρυτική Συνέλευση της ΕΣΑΚ (νυν ΕΣΑΚΕ) και αναδείχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον Θεόδωρο Καρατζά. Ο Σύνδεσμος είναι η διοργανώτρια αρχή για το μπάσκετ στην Ελλάδα.

1990: Έγραψε ιστορία

Η Jennifer Capriati έγινε η νεότερη (13 ετών και 347 ημερών) τενίστρια που έφτασε σε τελικό επαγγελματικού τουρνουά. Συγκεκριμένα, έχασε από την Gabriela Sabatini με 2-0 σετ (4-6, 5-7) στον τελικό του Virginia Slims στην Φλόριντα.

1973: Άδοξο τέλος…

O αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» διακόπηκε στο 83ο λεπτό ενώ το σκορ ήταν 3-2, όταν ο διαιτητής Τιμολέων Λάτσιος απέβαλε τον Αθανασόπουλο. Ο Μίμης Δομάζος πήρε την ομάδα και αποχώρησε. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου κυνήγησε τον Τάκη Συνετόπουλο σε όλο το γήπεδο και τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα, ενώ έμεινε ένα χρόνο εκτός γηπέδων. Ποινή επιβλήθηκε και στον Παναθηναϊκό, που έχασε τον τίτλο και τερμάτισε στην 3η θέση.

1948: Έκανε την αρχή

Ο Reginald Weir έγινε ο πρώτος μαύρος τενίστας που πήρε μέρος σε τουρνουά του US Indoor Lawn Tennis Association.

1896: Προκριματικοί

Ολοκληρώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι Πανελλήνιοι προκριματικοί αγώνες που ξεκίνησαν στις 9/3. Μαζί με τα «Τήνια» (15-17/8/1895) ήταν οι αγώνες πρόκρισης για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

1892: Το πρώτο τζάμπολ

Διεξάχθηκε ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας μπάσκετ μεταξύ καθηγητών και μαθητών του κολεγίου Springfield στην Μασαχουσέτη. Αρχική εισήγηση ήταν όπως το νέο άθλημα ονομαστεί Naismith Ball, προς τιμήν του εμπνευστή του αθλήματος, όμως επικράτησε το basket ball.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης