HomeSliderΣαν σήμερα στον αθλητισμό (25/12)

Σαν σήμερα στον αθλητισμό (25/12)

1983: «Έφυγε» ο Miro

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο σουρεαλιστής Ισπανός ζωγράφος και γλύπτης Juan Miro. Ενα χρόνο προηγουμένως φιλοτέχνησε την αφίσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1982, που έγινε στην Ισπανία.

1943: Γενέθλια

Γεννήθηκε ο Βραζιλιάνος Wilson Fittipaldi, πρώην οδηγός της Formula 1. Συμμετείχε σε 38 αγώνες από το 1972 μέχρι το 1975 χωρίς να έχει οποιαδήποτε αξιόλογα αποτελέσματα. Δημιούργησε την ομάδα Fittipaldi Cosworth, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Emerson Fittipaldi, ο οποίος αναδείχθηκε δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1972, 1974) και πατέρας του Christian Fittipalti, πρώην οδηγού Cart, F1 και Nascar.

1936: Αποβολή σε 20’’

Ο Ambrose Brown της Ρέξαμ αποβλήθηκε στο 20″ του αγώνα με τη Χαλ Σίτι, σημειώνοντας μια από τις γρηγορότερες αποβολές.

1935: Σταμάτησε νωρίς

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 24 ετών, αγωνιζόμενος για τελευταία φορά με τον Ολυμπιακό εναντίον της Ούιπεστ (0-1). Οι ανάγκες της οικογένειας υποχρέωσαν τον νεαρό ποδοσφαιριστή να δουλέψει στο μαγαζί του πατέρα του.

1914: Ανακωχή και… «Christmas Truce»

Μία ομάδα Γερμανών στρατιωτών νίκησε με 3-2 αντίστοιχη ομάδα των Άγγλων, κατά τη διάρκεια προσωρινής ανακωχής του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, σε αγώνα ποδοσφαίρου που διεξάχθηκε ανάμεσα στην Ypres και την Lille. Οι στρατιώτες επέβαλαν ανακωχή τραγουδώντας από την προηγούμενη νύχτα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η ημέρα των Χριστουγέννων τους βρήκε να παίζουν και να ανταλλάσσουν δώρα. Το συμβάν, γνωστό στην ιστορία ως «Christmas Truce», διήρκεσε μερικές ημέρες.

1895: Δάνειο με όρους

Ο Μιλτιάδης Νεγρεπόντης έθεσε ως όρο ότι «οι παίζοντες δεν θα είναι ορατοί εκ των έξω», προκειμένου να δανείσει χρήματα για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Lawn Tennis Club στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Το σωματείο ιδρύθηκε το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, ενώ ο ελληνικός τίτλος «Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αθηνών» εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πρακτικό της 29/11/1913.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης