HomeΟΜΑΔΕΣΑΕΛΑνοχή τέλος λένε στην ΑΕΛ

Ανοχή τέλος λένε στην ΑΕΛ

Τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής και οδήγησαν σε αναβολή το ντέρμπι του Απόλλωνα με την ΑΕΛ, είναι το κύριο θέμα συζήτησης στις δύο ομάδες. Η ΑΕΛ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, με τις οποίες τονίζει ότι η απόφαση της Αστυνομίας για να μην ξεκινήσει ο αγώνας ήταν λανθασμένη και ατεκμηρίωτη. Με χθεσινές του τοποθετήσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Πλουτής Αβραάμ, ήταν έντονος και τόνισε ότι η ΑΕΛ δεν θα τιμωρηθεί γιατί ο κάθε ένας που μπορεί να αγοράζει ένα εισιτήριο, θα πηγαίνει στο γήπεδο και θα κάνει ζημιές.

Ξεκαθάρισε πως κάθε μορφής βίας είναι καταδικαστέα και πως οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα συνέβησαν την Κυριακή, τα όποια επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο, από όποια πλευρά και αν προέρχονται. Και δεν καταδικάζουμε απλά στα λόγια. Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων. Υπάρχει νομοθεσία, υπάρχει ο νόμος περί πρόληψης και καταστολής της βίας στους αθλητικούς χώρους, ο περιβόητος νόμος της κάρτας και ζητούμε να εφαρμοστεί από την Αστυνομία και την Πολιτεία. Οι ένοχοι να βρεθούν, υπάρχουν οι τρόποι να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Δεν θα τιμωρηθούμε εμείς, επειδή ο καθένας που έχει το δικαίωμα να πληρώνει ένα εισιτήριο και να πηγαίνει στο γήπεδο, αποφασίζει να τα σπάζει όλα και να δημιουργεί προβλήματα χωρίς να τιμωρείται. Οι απόλυτοι υπεύθυνοι της εφαρμογής του Νόμου, να βρουν τον τρόπο να τον εφαρμόσουν. Δεν θα την πληρώνουν μόνο οι ομάδες, δεν θα την πληρώσει πάλι η ΑΕΛ».

Αναφέρθηκε ξανά στην απόφαση της Αστυνομίας λέγοντας: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ο αγώνας δεν έπρεπε να αναβληθεί και η απόφαση της Αστυνομίας ήταν λανθασμένη και ατεκμηρίωτη. Θα ήταν σωστή και τεκμηριωμένη αν λάμβαναν τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να λάβουν πριν τα παιχνίδι και αν εφάρμοζαν τις ίδιες αποφάσεις σε όλα τα παιχνίδια».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσφατο ντέρμπι του Απόλλωνα με το ΑΠΟΕΛ, το οποίο συνεχίστηκε κανονικά, παρά τα επεισόδια που έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου: «Σε πρόσφατο παιχνίδι, στο ίδιο γήπεδο, με την ίδια αστυνομική διεύθυνση, παραλίγο να έχουμε νεκρό μέσα στο γήπεδο και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και μάλιστα χωρίς αυστηρή τιμωρία των ομάδων. Και με την Αστυνομία να κόβει βόλτες με το βαν πάνω στο γρασίδι».

Ξεκαθάρισε πως υπάρχουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας, κάτι το οποίο τονίζεται και στις ανακοινώσεις που εξέδωσε η ομάδα της Λεμεσού. Τόνισε ξανά ότι οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται μέσα στο γήπεδο.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης