HomeApp Push NotificationΠάλεψε, αλλά «λύγισε» στα πέναλτι

Πάλεψε, αλλά «λύγισε» στα πέναλτι

Η ΑΕΚ το πάλεψε, έφτασε κοντά, αλλά η Μίντιλαντ πήρε την πρόκριση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα του Β’ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης στη Δανία, οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες με το ίδιο σκορ και στο «ΑΕΚ Αρενα». Ο Ολατούντζι στο 9’ έβαλε σε θέση οδηγού τους Λαρνακείς, αλλά στο 12’ ο Ντρέιερ ισοφάρισε σε 1-1.

Έτσι, ο αγώνας οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση και αφού δεν προέκυψε νικήτρια, η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Η Μίντιλαντ επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι.

Η ΑΕΚ μπορεί να αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κιτρινοπράσινοι» θα αγωνιστούν με την Παρτίζαν Βελιγραδίου στον Γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο «ΑΕΚ Αρένα» και ο επαναληπτικός στη Σεβία στις 11 του ίδιου μήνα.

Όσον αφορά τον αγώνα, η ομάδα της Λάρνακας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 9’. Συγκεκριμένα, μετά από μπαλιά του Φαράζ, ο Ολατούντζι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Τα πανηγύρια των «κιτρινοπράσινων» δεν κράτησαν για πολύ, καθώς η Μίντιλαντ ισοφάρισε σε 1-1 τρία λεπτά αργότερα (12’). Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντάλσγκαρντ με κεφαλιά έφερε το παιχνίδια στα ίσα.

Στο 23’ η σέντρα – σουτ του Γκιούρτσο πέρασε έξω. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φαράζ στο 32’. Οι Δανοί στο 34΄ λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στην ΑΕΚ όταν το σουτ του Σβιατσένκο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι!

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Λάρνακας είχε την ευκαιρία για να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Μετά απί μπαλιά του Γκαρθία, η κεφαλιά του Ολατούντζι κατέληξε έξω στο 45’.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για την ΑΕΚ. Ο Φαράζ έφυγε πίσω από την άμυνα της Μίντιλαντ, αλλά ο Όλαφσον κατάφερε και έδιωξε με προβολή την τελευταία στιγμή στο 50’.

Δύο λεπτά αργότερα (52’) η κεφαλιά του Τρισκόφσκι, μετά από μπαλιά του Φαράζ, κατέληξε έξω. Το σουτ του Σίστο για τη Μίντιλαντ πέρασε εκτός στο 56’. Ο Άλτμαν έκανε το σουτ από καλή θέση με την μπάλα να καταλήγει έξω στο 80’. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην ημίωρη παράταση.

Η ΑΕΚ απείλησε με την κεφαλιά του Άλτμαν στο 92’, η οποία όμως κατέληξε έξω. Το σουτ του Άλτμαν στο 101’ κατέληξε στην αγκαλιά του Όλαφσον. Ένα λεπτό αργότερα (103’) το σουτ του Σίστο πέρασε έξω. Ο Ρομό στο 109’ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω.

Οι Λαρνακείς «άγγιξαν» το γκολ στο 116’ όταν μετά από μπαλιά του Ράφα Λόπεζ, η μπάλα κατέληξε στον Άλτμαν, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε στο κάθετο δοκάρι!

Το τέλος της ημίωρης παράτασης βρήκε ΑΕΚ και Μίντιλαντ στο 1-1 και έτσι, οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Η Μίντιλαντ έκανε το 1-0 με τον Ντρέιερ. Το πέναλτι του Άλτμαν βρήκε στο δοκάρι. Οι Δανοί έκαναν στο 2-0 με τον Σίστο. Ο Μιλίσεβιτς μείωσε σε 2-1. Η Μιντιλαντ έκανε το 3-1 με τον Σόρενσεν. Ο Ρομό μείωσε σε 3-2 για την ΑΕΚ. Το 4-2 για τους Δανούς ήρθε με τον Ντιχρ, ενώ ο Γκάμα μείωσε σε 4-3. Ο Πίριτς απέκρουσε το πέναλτι του Κάμπα, αλλά το Λέντες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έτσι η Μίντιλαντ πήρε την πρόκριση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα βρει την Μπενφίκα.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες (88’ Χριστοφόρου), Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Γκαρθία, Όιερ, Γκουστάβο Λέντες, Φαράζ (65’ Άλτμαν), Τρισκόφσκι (91’ Ρομό), Γκιούρτσο (83’ Γκάμα), Ολατούντζι (65’ Ράφα Λόπεζ, 118’ Μάμας).

Σκόρερ: 9’ Ολατούντζι

Κίτρινη: Ροσάλες, Γκάμα

Κόκκινη: –

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ. Βοηθοί: Βένσελ Τοθ, ίστβαν Άλμπερτ. Τέταρτος: Φέρεντς Καρακό (Ουγγαρία)

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Όλαφσον, Άντερσον, Ντάλσγκαρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (73’ Θίτσοσεν), Παουλίνιο (46’) Ντιχρ), Σαρλς (84’ Σόρενσεν), Ονιέντικα (114’ Κουάκου), Τσιλούφια (46’ Σίστο), Ντρέιερ, Ίσακσεν (84’ Καμπά)

Σκόρερ: 12’ Ντάλσγκαρντ

Κίτρινη: Ονιέντικα, Ζουνίνιο

Κόκκινη: –


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης