Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ο λυτρωτής της Λίβερπουλ στην διαδικασία των πέναλτι του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τσέλσι, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης.
Όπως είναι φυσιολογικό, οι “reds” μονοπώλησαν την ενδεκάδα ως οι κατακτητές του τίτλου, καθώς έξι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκονται εντός της ενδεκάδας.
Μάλιστα τρεις ποδοσφαιριστές είναι μέλη ομάδων που δεν βρίσκονται καν στην Premier League, ενώ την ενδεκάδα συμπληρώνουν οι Τιάγκο Σίλβα και Μέισον Μάουντ της Τσέλσι.
Introducing your 2021-22 #EmiratesFACup Team of the Season, as voted for by you, the fans! pic.twitter.com/ZcixdKW5O2
— Emirates FA Cup (@EmiratesFACup) May 23, 2022
Αναλυτικά η καλύτερη ενδεκάδα του Κυπέλλου Αγγλίας: Μίτοβ (Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ), Άρνολντ, Κονάτε, Τιάγκο Σίλβα, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Μάουντ, Λαντ (Γουίγκαν), Μιναμίνο, Ντίαζ, Μπόγιες (Μαρσκ Γιουνάιτεντ).