HomeΔΙΕΘΝΗO… κληρονόμος του Πούσκας: κοστίζει 25 εκατομμύρια ευρώ και τον θέλει όλη η Ευρώπη!

O… κληρονόμος του Πούσκας: κοστίζει 25 εκατομμύρια ευρώ και τον θέλει όλη η Ευρώπη!

Ντομινίκ Σζόμποσλαϊ, ετών 20: το νέο «διαμάντι» της Ουγγαρίας του Φέρεντς Πούσκας, του Σάντορ Κόσιτς, του Λάζλο Κουμπάλα – Ποιος είναι ο υπερταλαντούχος παίκτης που θα πουλήσει η Σάλτσμπουργκ μετά τον Έρλινκ Χάαλαντ.
Το χρονόμετρο έδειχνε το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση της Ουγγαρίας με την Ισλανδία, που θα έκρινε την ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο για το EURO του προσεχούς καλοκαιριού.

Ο νέος ηγέτης των Μαγυάρων, ο υπερταλαντούχος εξτρέμ της Σάλτσμπουργκ έκανε την κούρσα της ζωής του, την ολοκλήρωσε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και την εθνική ομάδα της πατρίδα τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ήταν το τρίτο γκολ του με την Ουγγαρία και προφανώς το σημαντικότερο.

Είχε προλάβει να βάλει τον περασμένο Σεπτέμβριο άλλη μια γκολάρα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Τουρκία. Σούταρε δυνατά, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Αυτή η… οβίδα έδωσε τη νίκη στην Ουγγαρία.

Άλλη μια απόδειξη ότι αυτός είναι το νέο μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου της χώρας του. Και άλλο ένα… βήμα μακριά από τη Σάλτσμπουργκ, καθώς ο 20χρονος ποδοσφαιριστής είναι ήδη περιζήτητος από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλογους.

Ο Σζόμποσλαϊ είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουναιτεντ, Ίντερ, Λειψία, Νάπολι, Μπάγερν είναι μόνο κάποιες από τις ομάδες που έχουν κάνει ήδη κρούση προσπαθώντας να βγουν νικήτριες στην κούρσα για την διεκδίκησή του.

Εξαιρετικός τεχνίτης με τη μπάλα στα πόδια, δημιουργός αλλά και εκτελεστής όταν χρειάζεται.

«Τεχνικά δεν νομίζω ότι είμαι τόσο κακός. Νομίζω ότι μπορώ να διαβάσω καλά το παιχνίδι. Πριν ακόμα έρθει η μπάλα σε εμένα, ξέρω τι πρέπει να κάνω. Α και κάτι ακόμα: νομίζω ότι το δυνατό σημείο είναι οι εκτελέσεις φάουλ είπε πει ο Σζόμποσλαϊ πριν από μερικούς μήνες μετά την ανάδειξή του ως κορυφαίου παίκτη τα περσινής σεζόν στο αυστριακό πρωτάθλημα.

Και να σκεφτεί κάποιος πως η… εκτόξευσή του έγινε μετά την επανέναρξη της σεζόν, που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού: σε δέκα παιχνίδια έβαλε επτά γκολ και είχε δέκα ασίστ. Στην Αυστρία σχολιάζουν πως θυμίζει αρκετά τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, στα πρώτα βήματα του. Όπως και ο Βέλγος είναι εξαιρετικά δημιουργικός ποδοσφαιριστής, με ικανότητα να δημιουργεί άδειους χώρους και με… ξεσπάσματα που κάνουν τη διαφορά.

Με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ, στην οποία πήγε το 2018 από τη Λίφερινγκ, έχει 74 εμφανίσεις, 22 γκολ και 33 ασίστ. Τρία γκολ έχει βάλει σε έντεκα παιχνίδια με την Ουγγαρία. «Έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει την ίδια εξέλιξη με τον Χάαλαντ. Δεν θα αργήσει να ακολουθήσει τα βήματά του» λέει ο Τζέσι Μαρς, προπονητής της Σάλτσμπουργκ. Το πρόβλημα για τον αυστριακό σύλλογο είναι, βέβαια, πως η ρήτρα στο συμβόλαιό του 20χρονου Ούγγρου, που λήγει το καλοκαίρι του 2022, είναι μόλις 25 εκατομμύρια ευρώ! Οι άνθρωποι της Σάλτσμπουργκ, βέβαια, θέλουν να τον καλέσουν να ανανεώσει για να αυξήσουν τη ρήτρα, αλλά δεν αποκλείεται να μην προλάβουν.

«Η ομάδα μου είναι η Σάλτσμπουργκ, αλλά σίγουρα στο μέλλον με βλέπω σε μια τοπ ομάδα των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος θα προτιμούσα την Αγγλία, την Ισπανία ή τη Γερμανία» λέει ο ίδιος μιλώντας για τα όνειρά του. Έχει κι άλλα…

«Όταν ήμουν μικρός είχα όνειρο να παίξω κάποια ημέρα αντίπαλος του Κριστιάνο Ρονάλντο. Και αυτό θα γίνει πραγματικότητα το επόμενο καλοκαίρι» δήλωσε ο Σζόμποσλαϊ μετά την πρόκριση της Ουγγαρίας, που θα βρεθεί στον όμιλο του… θανάτου στο EURO με Πορτογαλία, Γαλλία και Γερμανία! Με αυτόν στη σύνθεσή της η Ουγγαρία μπορεί να ονειρεύεται μια καλή παρουσία και μετά να δει τον επόμενο μεγάλο στόχο της: την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1986…

Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 είναι αρκετός καιρός, βέβαια, και ως τότε δεν αποκλείεται το όνομά του παίκτη να έχει συζητηθεί τον προσεχή Ιανουάριο με μια μεγάλη μεταγραφή: όπως συνέβη έναν χρόνο πριν με τον Χάαλαντ. Όπου κι αν πάει ο Σζόμποσλαϊ δείχνει έτοιμος να… λάμψει. Και αυτά εδώ είναι μόνο τα πρώτα κεφάλαια της ποδοσφαιρικής ιστορίας του.

sdna.gr

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης