HomeSliderΣτο Final Four η Γαλλία, ανέβηκε στην κορυφή η Γερμανία

Στο Final Four η Γαλλία, ανέβηκε στην κορυφή η Γερμανία

Η Γαλλία επικράτησε 1-0 στο Ντα Λουζ της Πορτογαλίας και με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση στο Final Four του Nations League, αφού εξασφάλισε την κορυφή στο τρίτο όμιλο του League Α.

Οι τρικολόρ έφτασαν τους 13 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έμεινε στους δέκα. Κάπως έτσι, οι Γάλλοι πήραν μία άτυπη εκδίκηση από την Πορτογαλία για τον τελικό του Euro 2016, θέτοντας εκτός διεκδίκησης την κάτοχο του Nations League. Παράλληλα η Σουηδία κέρδισε 2-1 την Κροατία, όμως έμεινε στην 4η θέση του ομίλου έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τους Κροάτες.

Η Γερμανία επικράτησε 3-1 της Ουκρανίας και σκαρφάλωσε στην κορυφή του τρίτου ομίλου και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα, η Ισπανία που έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Ελβετία βρίσκεται στην δεύτερη θέση με οκτώ πόντους, ενώ στην 4η οι Ελβετοί με τρεις.

LEAGUE A
Όμιλος Γ’

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Γαλλία είχε πολύ καλό ρυθμό. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, σημειώνοντας μάλιστα και αρκετές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να την βάλουν μπροστά στο σκορ. Στο 12′ ο Μαρσιάλ είχε τετ α τετ, ενώ στο 31ο λεπτό ο παίκτης της Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, οι Πορτογάλοι μπήκαν λίγο πιο δυνατά, όμως στο 53ο λεπτό η Γαλλία ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα. Ο Ραμπιό σούταρε από τα αριστερά, ο Πατρίσιο δεν απέκρουσε σταθερά και έδωσε την ευκαιρία στον Καντέ να έρθει από κοντά και να γράψει το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι στα επόμενα λεπτά πίεσαν ακόμη περισσότερο και είχαν στιγμές για το 0-2 με τον Πογκμπά να μην μπορεί να κερδίσει τον Λιορίς με το κεφάλι στο 58′.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η Γαλλία οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στην Πορτογαλία. Στο 60′ ο Φόντε σημάδευσε το δοκάρι, ενώ η ομάδα του Σάντος πατούσε συχνά περιοχή. Το σκορ, ωστόσο δεν άλλαξε έως το τέλος.

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Κανσέλο, Φόντε, Ντίας, Γκερέρο, Καρβάλιο, Περέιρα, Φερνάντες, Σίλβα, Ρονάλβτο, Φέλιξ

Γαλλία: Λιορίς, Ερνάντες, Κιμπεμπέ, Βαράν, Παβάρ, Ραμπιότ, Καντέ, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Μαρσιάλ, Κομάν

Η Σουηδία επικράτησε 2-1 της Κροατίας. Προς το τέλος του ημιχρόνου σημειώθηκαν τα δύο γκολ των γηπεδούχων. Στο 36′ ο Κουλουσέβσκι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 45+3′ ο Ντάνιελσον έγραψε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 81ο λεπτό με αυτογκόλ του Ντάνιελσον.

Σουηδία: Όλσεν, Μπένγκστον, Ντάνιελσον, Λίντελεφ, Λούστιγκ, Λάρσον, Όλσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι, Μπεργκ

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Μπάρισιτς, Καλέτα-Καρ, Πόνγκρατσιτσιτς, Ουρέμοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιστς, Πέρισιστς, Βλάσιτς, Μπρέκαλο, Μπούντιμιρ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πορτογαλία – Γαλλία 0-1

Σουηδία – Κροατία 2-1

Όμιλος Δ’

Η Ουκρανία κατάφερε να προηγηθεί στην Red Bull Arena με γκολ του Γιάρεμτσουκ στο 12ο λεπτό, με τον Ζούμπκοφ να “φτιάχνει” το γκολ. Όμως, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Γερμανοί έφεραν το ματς “τούμπα”. Στο 23′ ο Ζιντσένκο έχασε την μπάλα και οι γηπεδούχοι έτρεξαν στην αντεπίθεση κάνοντας το 1-1 με τον Σανέ. Το 2-1 σημείωσε η Mannschaft στο 33ο λεπτό με τον Τίμο Βέρνερ να σκοράρει από κοντά με το κεφάλι και τον Γκορέτσκα να σημειώνει την δεύτερη του ασίστ.

Η Γερμανία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να τελειώσει το παιχνίδι, πράγμα μάλιστα που έκανε. Στο 64ο λεπτό σε μία αντεπίθεση του Γκιουντογκάν, ο Γκίντερ έψαξε τον Τίμο Βέρνερ, με τον κεντρικό επιθετικό της Λειψίας να πετυχαίνει το 3-1, ένα σκορ που έμελλε να διατηρηθεί μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Γερμανία: Νόιερ, Κοχ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Γκορέτσκα, Γκιουντογκάν, Μαξ, Γκνάμπρι, Σανέ, Βέρνερ

Ουκρανία: Πιάτοβ, Κονοπλιάνκα, Ζαμπάρνι, Ματβιένκι, Σόμπολ, Μαλινόβσκι, Στεπανένκι, Ζιντσένσκο, Ζούμπκοβ, Γιάρεμτσουκ, Μάρλος

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν το ματς έχοντας την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο οι Ελβετοί ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα με τον Ρέμο Φρόιλερ, έπειτα από ασίστ του Μπρέελ Εμπολό στο 26ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί ανέβασαν ρυθμό, αλλά δύσκολα απειλούσαν ουσιαστικά. Στο 57ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Σέρχιο Ράμος δεν κατάφερε να ευστοχήσει με τον Ζόμερ να αποκρούει. Μάλιστα, ο αρχηγός της ρόχα χάνει γκολ από τα έντεκα βήματα έπειτα από 25 σερί επιτυχίες. Στο 81ο λεπτό οι Ελβετοί έμειναν με δέκα εξαιτίας αποβολής του Ελβέντι.

Η Ισπανία έχασε πάλι πέναλτι με τον ο Ράμος, ο Ζόμερ το αποκρούει κι αυτό, αλλά τελικά στο 89ο λεπτό η ομάδα του Ενρίκε κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ισοφαρίζοντας με τον Μορένο.

Ελβετία: Ζόμερ, Φερνάντες, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Σακίρι, Τσάκα, Φρόιλερ, Ζούμπερ, Εμπολό, Σεφέροβιτς

Ισπανία: Σιμόν, Ρεγκιλόν, Τόρες, Ράμος, Ρομπέρτο, Ρουίζ, Μπούσκετς, Μερίνο, Ογιαρθάμπαλ, Φ. Τόρες, Όλμο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γερμανία – Ουκρανία 3-1

Ελβετία – Ισπανία 1-1

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης