HomeΔΙΕΘΝΗΝίκη-χρυσάφι στα Γιάννενα η ΑΕΚ

Νίκη-χρυσάφι στα Γιάννενα η ΑΕΚ

Διπλό-χρυσάφι στους Ζωσιμάδες με υπογραφή Καρίμ Ανσαριφάρντ για την ΑΕΚ! Η οποία, έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες έχοντας εξαιρετική εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι και εν τέλει, πήρε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1, χάρη στο γκολ-πέναλτι του Ιρανού σέντερ φορ.

Οι ποδοσφαιριστές του Μάσιμο Καρέρα, έβγαλαν απόψε στο χορτάρι των Ζωσιμάδων και την απαραίτητη ηρεμία που απαιτούνταν και την ποιότητα που διαθέτουν, με αποτέλεσμα να φτιάξουν μπαράζ ευκαιριών, όπου αν υπήρχε λίγο πιο καθαρή σκέψη στην τελική εκτέλεση, τα πράγματα θα είχαν απλοποιηθεί από νωρίς, καθώς η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει σε ένα σκορ ασφαλείας ακόμα και από το πρώτο μέρος.

Στο οποίο, με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ με το εύστοχο πέναλτι του Καρίμ το οποίο έρχεται μετά από υπόδειξη του VAR ορθά, αφού ο Χουτεσιώτης με… καρατιά γκρεμίζει αντικανονικά τον Χνιντ, ενώ το VAR λειτούργησε εξαιρετικά και σε άλλες δύο περιπτώσεις, όπου ακυρώθηκαν δύογκολ οφ-σάιντ του αντιπάλου πολύ σωστά, αφού η κιτρινόμαυρη άμυνα τραβήχτηκε έξυπνα. Συνολικά, ήταν ένα ματς που η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της και τους κανόνες της, είχε σε εξαιρετική μέρα τους δύο της χαφ Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς όπου από εκεί ξεκίναγε όλη η ηρεμία που προείπαμε, ενώ από εκεί και πέρα ξεχώρισε και ο Λόπες

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε η ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες, τους Χνιντ-Νέντε στα στόπερ, τους Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς στον άξονα, τους Τάνκοβιτς-Μαχαίρα στις πλευρές, τον Μάνταλο δεκάρι και τον Καρίμ στην κορυφή. Ήταν ένα πρώτο μέρος, όπου οι ποδοσφαιριστές του Μάσιμο Καρέρα έβγαλαν μεγάλη ηρεμία στο παιχνίδι τους με σημεία αναφοράς τους Σάκχοφ-Κρίστιτσιτς, έβγαλαν δημιουργία και παιχνίδι από τα άκρα και έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες, παίρνοντας εν τέλει το προβάδισμα με το πέναλτι του Ανσαριφάρντ. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως, όπου ο αντίπαλος απείλησε πρώτος ουσιαστικά, με μια φάση διαρκείας και μια προσπάθεια του Καρτάλη. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ πάτησε γκάζι, κυκλοφόρησε τη μπάλα, αναπτύχθηκε ορθολογικά και άγγιξε το 0-1 στο δέκατο λεπτό.

Όταν ο Τάνκοβιτς όμορφα ανέβασε από αριστερά τον Λόπες, αυτός πλαγιοκόπησε, γύρισε σωστά αλλά ο Μαχαίρας σχεδόν σε κενή εστία με εξουδετερωμένο τον Χουτεσιώτη πλάσαρε στα πόδια του Πίρσμαν. Η κιτρινόμαυρη υπεροχή πάντως δεν άργησε να αποφέρει καρπούς αφού στο 13’ υπήρξε νέα χαμένη ευκαιρία αυτή την φορά με την κεφαλιά άουτ του Χνιντ από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, που σωστά μέσω VAR εξελίχθηκε σε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, καθώς ο γκολκίπερ του ΠΑΣ στην έξοδο του γκρεμίζει με… καρατιά τον στόπερ της Ένωσης. Από τα 11 βήματα, ο Ανσαριφάρντ που ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έκανε το 0-1. Η κιτρινόμαυρη πίεση παράμεινε, και η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι με μεγάλη ηρεμία στο παιχνίδι της, δημιουργώντας ευκαιρία τόσο στο 22’ με επικίνδυνο γύρισμα του Μάνταλου όσο και στο 24’ με ξαφνικό σουτ – οβίδα του Μαχαίρα που έβγαλε ο Χουτεσιώτης στη γωνιά του. Ο ΠΑΣ επιχείρησε σε αυτό το σημείο να εκμεταλλευτεί κάποια μικρά κενά που άφησε η ΑΕΚ μεσοαμυντικά, απείλησε με ένα σουτ του Λεο στο 25’ όπου ο Τσιντώτας καθάρισε αλλά συνολικά οι παίκτες του Καρέρα ήλεγχαν την κατάσταση με την κατοχή στο 58%.

Οι γηπεδούχοι στο 34’ έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Παμλίδη που ήταν ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι αλλά ορθά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ χάνει μοναδική ευκαιρία για δεύτερο γκολ, πάλι με εξαιρετική ανάπτυξη από αριστερά, ανέβασμα του Λόπες και ιδανικό γύρισμα αλλά ο Καρίμ με το κεφάλι σε άδεια εστία αστόχησε για λίγο. Στις καθυστερήσεις ο Ανσαριφάρντ θα απειλήσει και πάλι με ένα αριστερό σουτ, αλλά στη συγκεκριμένη φάση ήταν μαγικός ο τρόπος που ο Τάνκοβιτς έβγαλε σε θέση βολής τον συμπαίκτη του. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά χωρίς αλλαγές για την ΑΕΚ, η οποία όμως φαίνεται πως μπαίνει έχοντας έλλειψη συγκέντρωσης και έντασης στο παιχνίδι της.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΣ έχει δοκάρι στο 49’ με κεφαλιά του Εραμούσπε όπου η μπάλα επιστρέφει στα χέρια του Τσιντώτα, ενώ δύο λεπτά μετά, υπάρχουν και πάλι λάθος μαρκαρίσματα, ο Ελευθεριάδης σκοράρει αλλά ευτυχώς το κάνει όντας εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφ σάιντ μέσω VAR. Στο 56’ ο Μάσιμο Καρέρα προχωρά στην πρώτη του κίνηση βγάζοντας τον Τάνκοβιτς και βάζοντας τον Λιβάγια, ο οποίος Λιβάγια στο 60’ με μαγική μπαλιά πάρε-βάλε βγάζει τον Σάκχοφ σε θέση βολής αλλά ο Ουκρανός δεν πλασάρει καλά. Ακολουθεί ένα διάστημα από εκεί και πέρα όπου η ΑΕΚ ελέγχει την κατάσταση, ρίχνει τον ρυθμό και έχει ψηλά τον αντίπαλο χωρίς να κινδυνεύει. Στο 70’ ο Καρέρα προχωρά σε άλλες δύο κινήσεις, βγάζοντας Καρίμ-Μαχαίρα και βάζοντας Ολιβέιρα-Ινσούα, με τον δεύτερο να πηγαίνει βεβαίως αριστερό μπακ, τον Λόπες να προωθείται αριστερό εξτρέμ και τον Λιβάγια να πηγαίνει δεξιά. Ένα λεπτό μετά, η ΑΕΚ αγγίζει το δεύτερο γκολ όταν σε φάουλ του Μάνταλου ο Λιβάγια πετάγεται στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής αλλά με το κεφάλι στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη, ενώ και στο 75’ έχουμε παρόμοια συνεργασία αλλά ο Μάρκο δεν προλαβαίνει να τσιμπήσει τη μπάλα. Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, το ματς αποκτά μια άγρια ομορφιά με τον ΠΑΣ να τα παίζει όλα για όλα, με την ΑΕΚ να βρίσκει χώρους όπως στο 78’ όπου ο Σάκχοφ έκανε υπέροχη κίνηση, έβγαλε τον Ολιβέιρα ολομόναχο σε θέση βολής αλλά ο Πορτογάλος πλάσαρε άουτ σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ. Η Ένωση έπαιξε έξυπνα στα τελευταία λεπτά και κράτησε σχετικά άνετα και τον αντίπαλο μακριά από τα καρέ της και τη νίκη στους Ζωσιμάδες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Κάστρο, Σιόντης (61’ Νάουμετς), Καρτάλης (65’ Ντομίνγκεθ), Ελευθεριάδης (86’ Λώλης), Λεό, Παμλίδης.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μαχαίρας (70’ Ινσούα), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (56’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (70’ Ολιβέιρα).

aek365.gr


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης