HomeΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΠροκρίθηκαν στους τελικούς οι Σανς!

Προκρίθηκαν στους τελικούς οι Σανς!

Οι Σανς επικράτησαν με 125-118 κι ίσως να το έκαναν ακόμα κι αν έπαιζε ο Νίκολα Γιόκιτς στα τελευταία 16 λεπτά του αγώνα. Δεν τους πτόησε άλλωστε η εξαιρετική του παρουσία στα προηγούμενα ματς. Ήταν όμως ένα καθοριστικό σημείο της – όπως αποδείχτηκε- τελευταίας αναμέτρησης της σειράς. Έτσι η ομάδα του Φοίνιξ προκρίθηκε στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 2010.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε ένα σκληρό φάουλ χτυπώντας τον Κάμερον Πέιν με πρόθεση, 3:52 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Αμέσως προκλήθηκε καυγάς και τελικά οι διαιτητές απέβαλλαν τον Γιόκιτς, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων:

«Ήθελα να κάνω ένα σκληρό φάουλ για να ξυπνήσω την ομάδα μου», σχολίασε ο Γιόκιτς (σ.σ. το σκορ ήταν 83-75) που τέλειωσε τη σεζόν με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και κανένα λάθος. Προφανώς … λανθασμένη ήταν αυτή του η κίνηση.

Οι Νάγκετς το πάλεψαν αλλά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Κρις Πολ και τον Ντέβιν Μπούκερ. Ο 36χρονος Πολ, έβαλε 37 πόντους με 14/19 και 9/9 βολές ο αθεόφοβος, σε ένα ακόμα βράδυ στο οποίο άγγιξε την τελειότητα! Μοίρασε και επτά ασίστ, σκοράροντας αφειδώς στην τελευταία περίοδο, ειδικά κάθε φορά που οι μαχητικοί Νάγκετς προσπαθούν να καλύψουν τη διαφορά.

Αυτή ήταν η έβδομη σερί νίκη των Σανς στα πλέι οφ, οι οποίοι προκρίθηκαν στον τελικό της Δύσης και περιμένουν τους Τζαζ ή τους Κλίπερς. Η τελευταία φορά που το πέτυχαν ήταν το 2010, επίσης όμως… τελευταία φορά που τους είδαμε στα πλέι οφ.

Ο Ντέβιν Μπούκερ μέτρησε 34 πόντους (11ριμπ., 4ασ.) με 11/25 σουτ και 10/11 βολές, ενώ ο Μάιλς Μπρίτζες πρόσθεσε 14 κι ο ΝτιΆντρε Έιτον 12.

Ο Ουίλ Μπάρτον πέτυχε 25 πόντους αναλαμβάνοντας το σκοράρισμα όταν αποχώρησε ο Γιόκιτς, 20 έβαλε ο Μάικλ Πόρτερ τζ. και 19 ο Μόντε Μόρις που αυτή τη φορά ξεκίνησε βασικός στον “άσο”. Δεν τα πήγε άσχημα ο Φακούντο Καμπάτσο που σημείωσε 14 ερχόμενος από τον πάγκο, με 4/7 τρίποντα. Όσα καλή και να ήταν η απόδοση των δύο τελευταίων, ίσως τελικά οι Νάγκετς να πλήρωσαν ακριβά τον τραυματισμό του Τζαμάλ Μάρεϊ.

Πηγή: eurohoops.net

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης