HomeSliderΞεχώρισαν-Κύπριοι που δεν θα περάσουν απαρατήρητοι

Ξεχώρισαν-Κύπριοι που δεν θα περάσουν απαρατήρητοι

Η φετινή σεζόν είναι εξαιρετική για κάποιους Κύπριους ποδοσφαιριστές στο Πρωτάθλημα Cyta. Ήδη αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στο «ραντάρ» αρκετών ομάδων τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Άλλοι αναμένεται να απασχολήσουν αρκετές ομάδες φέτος το καλοκαίρι, καθώς οι εμφανίσεις τους δεν πέρασαν απαρατήρητες. Ποιοι θα πάρουν μεταγραφή θα το μάθουμε στη συνέχεια. Ας δούμε πιο αναλυτικά κάποιους Κύπριους ποδοσφαιριστές ξεχώρισαν τη σεζόν 2020-21 στο πρωτάθλημα:

Ακόμη δύο γκολ πέτυχε ο Ονησίφορος Ρουσιάς στην επιβλητική νίκη του Ερμή Αραδίππου επί της Καρμιώτισσας.

Ο 28χρονος διεθνής Κύπριος επιθετικός των «φτεροπόδαρων» έφτασε τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα και «έπιασε» τον Τόμας Βάγκνερ της Νέας Σαλαμίνας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του Β’ ομίλου. Σίγουρα ο Ρουσιάς με τις εμφανίσεις του, αλλά και τα γκολ του δεν περνάει απαρατήρητος.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετική σεζόν είχε και ο 24χρονος διεθνής Κύπριος επιθετικός του Απόλλωνα, Ιωάννης Πίττας. Αν και η φυσική του θέση είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης, φέτος ήταν η δεύτερη κύρια πηγή των γκολ για την ομάδα της Λεμεσού, πίσω από τον Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ στον Α’ όμιλο. Ο Πίττας έχει συμβόλαιο με τον Απόλλωνα, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι ομάδες του εξωτερικού ήδη τον «γλυκοκοιτάζουν».

Ο Μάριος Ηλίας του Εθνικού Άχνας είναι αναμφίβολα και αυτός μέσα στους Κύπριους, οι οποίοι ξεχώρισαν φέτος. Ο 24χρονος διεθνής επιθετικός έχει πετύχει οκτώ γκολ και δείχνει ότι μπορεί για μεγάλα πράγματα. Ήδη κάποιες ομάδες από την Κύπρο φέρονται να τον παρακολουθούν, αλλά θα χρειαστεί και το αντίστοιχο οικονομικό αντάλλαγμα εάν θελήσουν να τον αποκτήσουν. Ο Μάριος Ηλία έχει συμβόλαιο με τη νέα σεζόν με την ομάδα της Άχνας.

Από την πρωταθλήτρια Κύπρου, Ομόνοια ξεχώρισαν φέτος τρεις Κύπριοι διεθνείς, οι οποίοι αναμένεται να απασχολήσουν ομάδες του εξωτερικού. Ο 24χρονος μέσος, Ιωάννης Κούσουλος έχει εξελιχθεί σε ένα από τους σημαντικότερους παίκτες των «πρασίνων» στη φετινή εξαιρετική σεζόν. Αυτό φανερώνουν και οι 35 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, καθώς και τα τέσσερα γκολ. Εξίσου εξαιρετική ήταν και η σεζόν για τους Μαρίνο Τζιωνή και Λοΐζο Λοΐζου. Οι δύο εξτρέμ της Ομόνοιας ήταν με μία λέξη εκπληκτικοί. Ο 20χρονος Τζιωνής είχε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με επτά γκολ. Ο 17χρονος Λοΐζου είχε 27 συμμετοχές, δύο γκολ και ήδη φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Μπενφίκα.

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας έκανε την υπέρβαση φέτος με την εξασφάλιση της 6ης θέση στο πρωτάθλημα και την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου. Στέλιος Σωτηρίου και Παναγιώτης Ζαχαρίου ήταν δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των «μαυροπρασίνων». Ο 25χρονος εξτρέμ, Παναγιώτης Ζαχαρίου είχε 20 συμμετοχές και τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός, Στέλιος Ανδρέου είχε 32 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα. Και οι δύο παίκτες φέρονται να είναι στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων ομάδων της Κύπρου.

Όσον αφορά την ΑΕΛ ένας από τους Κύπριους που ξεχώρισαν είναι ο Στράχινγια Κέρκεζ. Ναι, πρόκειται για τον 18χρονο γιο του προπονητή των «γαλαζοκιτρίνων», Ντούσαν Κέρκεζ. Είχε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα. Αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός.

Ο Κωστάκης Αρτυματάς εξελίχθηκε σε πραγματικό ηγέτη για την Ανόρθωση φέτος. Ο 28χρονος διεθνής μέσος ήταν ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής σεζόν για τη «Μεγάλη Κυρία» τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο δρόμο προς την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Ματίγια Σπόλιαριτς ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν από τη φετινή μέτρια σεζόν της ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας παρόλα αυτά δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και πλέον ο 24χρονος μέσος σίγουρα θα απασχολήσει αρκετές ομάδες στην Κύπρο.

Η φετινή σεζόν κρίνεται καταστροφική για το ΑΠΟΕΛ, αλλά παρόλα αυτά υπήρξαν και κάποια θετικά. Τρεις νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές των «γαλαζοκιτρίνων» πήραν ευκαιρίες και έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν αρκετά τα επόμενα χρόνια. Ο 17χρονος επιθετικός, Νικόλας Κούτσακος μπορεί να μετράει μόλις έξει συμμετοχές, αλλά έχει πετύχει και τρία γκολ. Επίσης, ξεχώρισε και ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, Ανδρέας Κατσαντώνης, όπως και ο 18χρονος μέσος, Γιάννης Σατσιάς.

Όσον αφορά τη Νέα Σαλαμίνα ξεχώρισε ιδιαίτερα ο 19χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, Θωμάς Νικολάου.

Ο 23χρονος εξτρέμ, Δημήτρης Θεοδώρου ήταν αυτός που ξεχώρισε από την ΕΝΠ. Έχει 36 συμμετοχές και έξι γκολ και είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες στην Κύπρο.

Στην Πάφος FC παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ξένοι, ο Αντωνίου Κυριάκος έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει. Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός πήρε κάποιες ευκαιρίες και σίγουρα του χρόνου θα πάρει περισσότερες.

Ο Νίκος Εγγλέζου διανύει μία πολύ καλή χρονιά, έστω κι αν η Δόξα δίνει μάχη για παραμονή. Ο 27χρονος αριστερός οπισθοφύλακας μάλιστα φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Τέλος, η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών μπορεί να έχει υποβιβαστεί, αλλά το γεγονός ότι είναι ομάδα με τους περισσότερους Κύπριους στην αρχική ενδεκάδα σίγουρα την κάνει να νιώθει περήφανη. Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν είναι ο 27χρονος μέσος, Ανδρέας Χρίστου. Βασικός και αναντικατάστατος ήταν φέτος Κύπριος άσος.

Χρίστος Τζιοβάνη

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης