HomeSliderΑπόλλων: "Η ανοχή τέλος"

Απόλλων: “Η ανοχή τέλος”

Την επιστολή που απέστειλε στην ΚΟΠΕ και στον ΚΟΑ αναφορικά με την απόφαση να οριστεί ο επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου, ενάντια στο πρωτόκολλο, σε όλα τα μέτρα πρόληψης και εν καιρώ lockdown, γνωστοποίησε ο Απόλλων. Η ανακοίνωση: «Ο Property Gallery Απόλλων κρίνει σκόπιμο να γνωστοποιήσει την επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί στην ΚΟΠΕ και στον ΚΟΑ, μετά την απόφαση που πήρε η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας, όπως ορίσει τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου, ενάντια στο πρωτόκολλο της ΚΟΠΕ, σε όλα τα μέτρα πρόληψης και εν καιρώ lockdown.

Δυστυχώς, αυτή την στιγμή η γυναικεία μας πετοσφαιρική ομάδα, έχει πέντε (5) θετικά κρούσματα κορωνοϊού Covid – 19, τα οποία είναι όλα αθλήτριες.

Μας καλούν να αγωνιστούμε με πέντε (5) θετικά κρούσματα στην καραντίνα, με τα τελευταία δύο (2) να είναι μόλις πριν από δύο μέρες (29/04/2021) και τα προηγούμενα δύο (2), στις 23 και 24 Απριλίου.

Υπάρχει η πιθανότητα οι παίκτριες να μειωθούν κατά μία (1), καθώς την Κυριακή τελειώνει η καραντίνα, σε μία από αυτές. Όμως, με τόσα θετικά κρούσματα, είναι πολύ πιθανόν ο ιός να εξαπλωθεί περισσότερο και σε αλλά μέλη της ομάδας.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Η επιστολή που αποστείλαμε αναλυτικά στην ΚΟΠΕ και στον ΚΟΑ

Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης

Κύριοι,

ΘΕΜΑ:  ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΠΑΠ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2020-2021

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και εν συνεχεία επιστολής σας ημερομηνίας 29/04/21 απευθυνόμενη προς τα σωματεία ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, επιθυμούμε να δηλώσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας με την απόφαση σας για διεξαγωγή του εξ αναβολής επαναληπτικού ημιτελικού αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ στις 05.05.2021 και να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Επί του παρόντος και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπάρχουν στην ομάδα μας πέντε (5) θετικά κρούσματα κορωνοϊού Covid – 19. Δέον να σημειωθεί ότι και τα πέντε (5) κρούσματα αφορούν αθλήτριες και όχι απλά τεχνικό προσωπικό/φροντιστές της ομάδας.

Καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής της φετινής περιόδου, σε παρόμοιες περιπτώσεις κρουσμάτων στις υπόλοιπες ομάδες, οι αντίστοιχοι αγώνες αναβάλλονταν μέχρι να αναρρώσουν οι πετοσφαιρίστριες και να επανέλθουν σε φυσική κατάσταση που να τους επιτρέπει να αγωνιστούν.

Ουδέποτε από πλευράς μας υπήρξε οποιαδήποτε ένσταση στις αποφάσεις αυτές της τεχνικής επιτροπής, αφού φυσικά επρόκειτο για θέματα υγείας. Δεδομένων των συνθηκών που υφίστανται ένεκα της πανδημίας, δεν θεωρήσαμε ορθό να προκαλέσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρόλο που επηρεαζόμασταν δυσμενώς.

Αυτό το γεγονός, δυστυχώς έχει λειτουργήσει εις βάρος της ομάδας μας, αφενός γιατί προέκυψαν πολλές αναβολές στο πρόγραμμα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλα κενά διαστήματα και αφετέρου οι ορισμοί δεν έγιναν με τον σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα κάποια αλλά σωματεία να τυγχάνουν καλύτερης, ίσως προνομιούχας μεταχείρισης.

Χαρακτηριστικό αυτού, ήταν να αλλάξει τρεις φορές ημερομηνία σε ένα παιχνίδι μας, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη μέρα που θα «βόλευε» κάποιους. Αλλά και ο καταρτισμός του προγράμματος της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, όταν η ομάδα μας είχε «πληγεί» για πρώτη φορά με θετικά κρούσματα κορωνοϊού Covid – 19.

Τότε, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων είχε φτάσει τα εφτά (7), εκ των οποίων τα πέντε (5) αφορούσαν αθλήτριες και τα δύο (2) τεχνικό επιτελείο-προσωπικό. Εκείνο το διάστημα η τεχνική επιτροπή μας όρισε να αγωνιστούμε 3 μέρες μετά που ολοκληρώθηκε η καραντίνα, δίνοντας μάλιστα 5 αγώνες μέσα σε διάστημα 13ων ημερών, με τις παίκτριες που νόσησαν να ήταν εμφανώς επηρεασμένες, με αποτέλεσμα η ομάδα μας να μην μπορεί να διεκδικήσει, όπως θα έπρεπε το πρωτάθλημα.

Φαίνεται ότι η προηγούμενη μας, χαμηλών τόνων αντίδραση, έχει εκληφθεί ως αδυναμία από την ΚΟΠΕ και από την τεχνική επιτροπή, με αποτέλεσμα να  μας καλείτε τώρα να αγωνιστούμε χωρίς πέντε (5) αθλήτριες μας, που μπορεί να γίνουν τέσσερις (4) βέβαια, εάν είναι αρνητικό το PCR μίας εξ αυτών που ολοκληρώνεται η καραντίνα της.

Όμως, η ανοχή ΤΕΛΟΣ, διότι η υπομονή έχει και τα όρια της. Είμαστε πλέον βέβαιοι, ότι ο καταρτισμός του προγράμματος από την τεχνική επιτροπή δεν γίνεται με αξιοκρατικό και δίκαιο τρόπο, αλλά επί σκοπού για να ευνοήσει συγκεκριμένη ομάδα.

Πως είναι δυνατόν να συμμετέχει στην συγκεκριμένη τεχνική επιτροπή άτομο, του οποίου  στενό οικογενειακό μέλος  αγωνίζεται επαγγελματικά και όλως τυχαίως στην αντίπαλη ομάδα. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, αμφισβητούμε την αμεροληψία του συγκεκριμένου ατόμου, διότι η εμπειρία χρόνων στο άθλημα, μας υποχρεώνει να μην αποδίδουμε σε αδυναμία τα όσα συμβαίνουν και μας κάνουν να αναζητούμε αλλού τις αιτίες.

Για να μην το προσωποποιούμε, θεωρούμε ότι η τεχνική επιτροπή έχει αποτύχει στο έργο της και ζητούμε όπως τα μέλη της έφτασε ο καιρός να αντικατασταθούν άμεσα. Κάτι που θα ζητήσουμε και στην επόμενη γενική συνέλευση της ΚΟΠΕ, διότι δεν μάθαμε να μας κοροϊδεύετε μπροστά στα μάτια μας.

Επιπλέον στην επιστολή σας αναφέρεστε σε «άδεια» και «έγκριση» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης – FIVB για ολοκλήρωση του Κυπέλλου Α΄ Κατηγορίας γυναικών, με την παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι τις 08.05.2021. Παρόλο που ως είχατε αναφέρει, θα ζητούσατε  παράταση μέχρι τις 15.05.21, εντούτοις βάση των όσων αναφέρονται στην επιστολή σας, θεωρούμε ότι αιτηθήκατε άδεια για ολοκλήρωση του Κυπέλλου μέχρι τις 08/05/21 και το αίτημα σας εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης – FIVB. Η Παγκόσμια Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης – FIVB δεν θα έφερε ένσταση στην ολοκλήρωση του Κυπέλλου μέχρι τις 15/05/21, δεδομένων των περιστάσεων και της κατάστασης της ομάδας μας. Ως άμεσα ενδιαφερόμενο μέρος και επηρεαζόμενο από τις εν λόγω αποφάσεις, απαιτούμε όπως μας κοινοποιήσετε την αλληλογραφία και/ή το αίτημα σας προς την  FIVB, αλλά και την απάντηση τους. Οι αναφορές σας περί συμμετοχής αθλητριών στις Εθνικές ομάδες, ουδόλως ευσταθούν, ενόψει του ότι δεν υπάρχουν αθλήτριες που να κλήθηκαν από τις εθνικές τους ομάδες για να αγωνιστούν αυτή την περίοδο.

Ολοκληρώνοντας θέλουμε να αναφερθούμε σε ακόμα ένα γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψη μας. Υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας,  ευθέως αμφισβήτησε τα ευρήματα του τεστ κορωνοιού αθλήτριας της ομάδας μας, τα οποία διενεργήθηκαν από αναγνωρισμένο χημείο της Λεμεσού, διαδίδοντας ταυτόχρονα ότι το σωματείο μας και η αθλήτρια μας ψεύδονται. Δέον να σημειωθεί ότι η εν λόγω αθλήτρια, την δεδομένη στιγμή που τα αποτελέσματα της αμφισβητούντο, παρουσίαζε όλα τα συμπτώματα της νόσου. Να τονίσουμε ότι η εν λόγω αθλήτρια υπηρετεί με σεβασμό και αξιοπρέπεια την εθνική μας ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Η αναφορά σε τέτοιους ισχυρισμούς και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, προσβάλλει το ήθος και τις αρχές του Σωματείου μας. Επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε σχετική καταγγελία εναντίον του εν λόγω προσώπου.

Ενόψει όλων των ανωτέρω, σας καλούμε όπως αναθεωρήσετε την απόφαση σας και παρατείνετε την προθεσμία για ολοκλήρωση του Κυπέλλου, προς αποφυγή περαιτέρω επέκτασης του όλου θέματος. Θεωρούμε πως με την καλή θέληση όλων των ενδιαφερομένων, μπορούμε να παρατείνουμε την ολοκλήρωση του Κυπέλλου για λίγες μέρες, προκειμένου  να παραμείνουμε όλοι υγιείς και ασφαλείς στο γήπεδο δεδομένων των δύσκολών και πρωτόγνωρων συνθηκών που διανύουμε. Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας είναι καθόλα λογικό και ευελπιστούμε ότι θα γίνει αποδεκτό.

Προς ενημέρωση σας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μας επιστολές, η απόφαση μας είναι να κοινοποιήσουμε την παρούσα  στον ΚΟΑ, Υπουργείο Υγείας, CEV, FIVB (μεταφρασμένη), αλλά και στα ΜΜΕ».

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης