HomeSliderΈκαναν το πρώτο βήμα!-Τα αποτελέσματα του Γιουρόπα Λιγκ

Έκαναν το πρώτο βήμα!-Τα αποτελέσματα του Γιουρόπα Λιγκ

Προβάδισμα για μια θέση στα ημιτελικά τυ Γιουρόπα Λιγκ απέκτησαν Ρόμα, Σλάβια Πράγας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ. Στα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης η Ρόμα έφυγε με τη νίκη (2-1) από το Άμστερνταμ επί του Άγιαξ, ενώ η Σλάβια Πράγας με το εκτός έδρας 1-1 στο Λονδίνο με την Άρσεναλ έχει ελαφρύ προβάδισμα. Μ εοτ ένα πόδι στα ημιτελικά βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Γρανάδα στην Ισπανία, ενώ η Βιγιαρεάλ έφυγε από την Κροατία με το 1-0 επί της Ντιναμό. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι έγινε στα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ:

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» του Άμστερνταμ μεταξύ του Άγιαξ και της Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον «Αίαντα», πέρασαν νικηφόρα με ανατροπή και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά τον αγώνα ο Άγιαξ προηγήθηκε με το γκολ του Κλάασεν στο 39’. Στο 53’ θα μπορούσε να γίνει το 2-0 για την ομάδα του Άμστερνταμ, αλλά ο Πάου Λόπεζ απέκρουσε το πέναλτι του Τάντιτ! Οι «τζιαλορόσι» έφεραν εντέλει το παιχνίδι στα ίσα στο 57’’ με τον Πελεγκρίνι και από εκεί και πέρα τα πράγματα για αυτούς έγιναν ακόμη καλύτερα.

Συγκεκριμένα, στο 87’ ο Ιμπάνεθ έκανε την ανατροπή για την ομάδα της Ρώμης, η οποία πλέον με το 2-1 έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, στο «Έμιρεϊτς» Άρσεναλ και Σλάβια Πράγας έμειναν στην ισοπαλία 1-1 και θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό αγώνα στην Τσεχία. Το αποτέλεσμα βέβαια δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στη Σλάβια Πράγας λόγω του εκτός έδρας γκολ. Ο Πεπέ στο 86’ έβαλε σε ρόλο οδηγού τους «κανονιέρηδες», αλλά στο 90+4’ ο Χόουλς χάρισε τη «χρυσή»  ισοπαλία στη Σλάβια Πράγας.

Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διαβόλοι» επικράτησαν με 2-0 της Γρανάδα στο «Νουέβο Λος Κάμενες» στην Ισπανία. Το σκορ για την αγγλική ομάδα άνοιξε ο Μάρκους Ράσφορντ στο 31’. Το τελικό 2-0 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έγραψε» στο 90’ ο Μπρούνο Φερνάντες με εύστοχο κτύπημα πέναλτι. Πλέον οι «κόκκινοι διαβόλοι» είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά.

Τέλος, τον πρώτο λόγο για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης έχει πλέον η Βιγιαρεάλ. Η ισπανική ομάδα έφυγε με τη νίκη 1-0 από «Μαξιμίρ» με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Μορένο με εύστοχο κτύπημα πέναλτι στο 44’ άνοιξε το σκορ για το «κίτρινο υποβρύχιο», σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης