HomeΚυπριακό ΠοδόσφαιροΟ ΄΄αποτυχημένος'' Ούγγρος της Ανόρθωσης και της... Μπόκα που ελάχιστοι θυμούνται !

Ο ΄΄αποτυχημένος” Ούγγρος της Ανόρθωσης και της… Μπόκα που ελάχιστοι θυμούνται !

To 2019 η Βoca Juniors απέκτησε τον Daniele de Rossi, σε μία σπάνια μεταγραφή Ευρωπαίου ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Παρ’ όλα αυτά ήταν ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, διεθνή με την Ιταλία και ακόμη κι αν δεν απέδωσε λόγω τραυματισμού, αποτελεί σημαντική κίνηση για το σύλλογο.
Το 2002 η Boca είχε φέρει ξανά έναν Ευρωπαίο στην Αργεντινή αλλά λίγοι θα το θυμούνται. Ο λόγος για τον Robert Waltner, τον 25χρονο Ούγγρο επιθετικό που πήγε στην ομάδα του ”maestro”, Oscar Tabarez το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς.
Η Boca μάλλον ”μπερδεύτηκε” από κάποιες καλές εμφανίσεις του Waltner με την Zalaegerszegi, την ουγγρική ομάδα που είναι γνωστή για τη νίκη της επί της Manchester United το 2002-2003 στα προκριματικά του Champions League (αποκλείστηκε στη συνέχεια). Μαζί της κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2001-2002, με τον ίδιο να σκοράρει 16 γκολ (5ος σκόρερ του πρωταθλήματος). Συνολικά με την ομάδα του είχε 29 γκολ σε 70 αγώνες και κανένα γκολ με την Εθνική Ουγγαρίας.
Ανακοινώθηκε την ίδια μέρα με τον Equi Gonzalez, μετέπειτα αστέρα του Παναθηναϊκού (είναι μαζί στη φωτογραφία) και δήλωσε :”Με την εξαίρεση του Puskas και του Koscis η Ουγγαρία δεν έχει άλλους σπουδαίους παίκτες. Δεν είμαι τόσο καλός όσο αυτοί αλλά έχω κι εγώ τα στοιχεία μου. Δεν είναι εύκολο για κάποιον να λάμψει στην ομάδα του Diego Maradona. Ξέρω ότι παρακολουθεί τους αγώνες από τη σουίτα και ελπίζω να του αφιερώσω κάποιο γκολ”.
Ο Tabarez ήταν διατεθειμένος να του δώσει μία ευκαιρία αλλά πέρα από τους τραυματισμούς του, δυσκολευόταν πολύ να ξεχωρίσει στο τεχνικό κομμάτι, αν και είχε καλές κινήσεις. Οι φήμες λένε ότι στη πρώτη προπόνηση του ο σκληρός αμυντικός, Rolando ”Flaco” Schiavi τον καλωσόρισε με μία κλωτσιά που τον έβαλε για τα καλά στο νόημα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.
Φυσικά, προτεραιότητα στα αγωνιστικά πλάνα του Ουρογουανού είχαν ο Carlos Tevez, o Marcelo Delgado και οι υπόλοιποι λατινοαμερικάνοι επιθετικοί της ομάδας.
Αποχώρησε χωρίς καμία επίσημη συμμετοχή και η επόμενη ομάδα του ήταν η Ανόρθωση. Πήγε στην Κύπρο τη σεζόν 2003/2004 αλλά ούτε εκεί διακρίθηκε, με 1 γκολ σε 5 αγώνες. Αποχώρησε μετά από ένα εξάμηνο.
Στη συνέχεια βρήκε πάλι τον εαυτό του και έκανες πολλές καλές σεζόν στη Zalaegerszegi αλλά και στην αυστριακή Mattersburg. Συνολικά ήταν ένας ικανός επιθετικός, που σίγουρα όμως δε μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο υψηλό επίπεδο της Boca και στο τεχνικό ποδόσφαιρο της Αργεντινής.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης