HomeΔΙΕΘΝΗΤα αδέλφια Neville που αρνούνταν να κοιταχτούν στα μάτια...

Τα αδέλφια Neville που αρνούνταν να κοιταχτούν στα μάτια…

Τα αδέρφια Neville αποτέλεσαν εξέχοντα μέλη της φοβερής “τάξης του 92” (μαζί με Beckham, Giggs Scholes και Butt) που μετέτρεψε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηγεμονική δύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου των 90s και των 00s υπό την τεχνική καθοδήγηση του Sir Alex Ferguson.
Το 2005, ο Phil, λόγω του αισθητά περιορισμένου χρόνου συμμετοχής, αποχώρησε από τη Γιουνάιτεντ με προορισμό την Έβερτον, ενώ ο Gary έμεινε για όλη την καριέρα του στο “Ολντ Τράφορντ”, καταγράφοντας 600 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η αντάμωσή τους ως captain των ομάδων τους στο “Γκούντισον Παρκ”, με αμφότερους να αγνοούν ο ένας τον άλλο και να κοιτάνε βλοσυρά στο βάθος του τούνελ πριν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Όπως έχει εξομολογηθεί ο Phil, αρχικά τον ενόχλησε πολύ ότι ο αδερφός του δεν του έδωσε την παραμικρή σημασία κατά την πρώτη επιστροφή του στο “Θέατρο των Ονείρων”, ωστόσο γρήγορα κατάλαβε ότι έτσι ήταν το στιλ του Gary οποιονδήποτε κι αν είχε απέναντί του ως αντίπαλο, ενώ το έκανε και με μια δόση ίντριγκας για να δώσει τροφή στα αδηφάγα βρετανικά media.
Ο Phil έχει χαρακτηρίσει τα ματς με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως τις πιο δύσκολες στιγμές για τον ίδιο ως ποδοσφαιριστή, καθώς αν κέρδιζε η Έβερτον δεν του μιλούσε για μέρες η οικογένειά του, ενώ αν κέρδιζε η Γιουνάιτεντ κατηγορούταν από τους οπαδούς των “Ζαχαρωτών” ότι δεν έδωσε τα πάντα στο γήπεδο λόγω του παρελθόντος του.
Πάντως, παρά την αντιπαλότητα εντός αγωνιστικών χώρων, οι σχέσεις μεταξύ των δύο αδερφών είναι καλές, όπως απέδειξε η συμβίωσή τους στον πάγκο της Βαλένθια κατά το σύντομο πέρασμα του Gary ως προπονητή των “Νυχτερίδων”, με τον Phil σε ρόλο βοηθού (προηγουμένως, ο Phil είχε διατελέσει υπηρεσιακός προπονητής).
Τα αδέρφια Neville, εξάλλου, είναι μεταξύ των συνιδιοκτητών της Σάλφορντ (μαζί με την υπόλοιπη “τάξη του 92”), ενώ ταυτόχρονα ο Phil είναι προπονητής στην Ίντερ Μαϊάμι, ομάδα του MLS που ανήκει κατά ένα μέρος στον David Beckham.

Τελευταίες αθλητικές ειδήσεις σήμερα


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης